Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Eskişehir Valiliği görevine atanan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz için Osmaniye Valiliği binası önünde duygusal anların yaşandığı kapsamlı bir veda töreni düzenlendi.
Görev süresi boyunca Osmaniye halkıyla kurduğu güçlü bağlarla hafızalarda yer edinen Yılmaz, alkışlar ve dualarla uğurlandı.
Protokol, STK’lar ve Vatandaşlar Tam Kadro Katıldı
Veda törenine; vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alanı dolduran kalabalık, Vali Yılmaz’a sevgi ve vefa gösterisinde bulundu.
Davul-Zurna ile Anadolu’ya Yakışır Uğurlama
Veda programı kapsamında Böcekli Belediyesi tarafından gönderilen davul-zurna ekibi, törene Anadolu’ya özgü bir atmosfer kattı. Vatandaşlar, müzik eşliğinde Yılmaz’ı alkışlarla selamlarken, törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
“Gönlümü Osmaniye’de Bırakarak Ayrılıyorum”
Törende uzun ve duygu yüklü bir konuşma yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’den ayrılmanın kendisi için son derece zor olduğunu vurguladı.

“Ben bugünü hiç düşünmemiştim. Ama bugün buradayız. Gönlümü Osmaniye’de bırakarak ayrılıyorum. Osmaniye benim memleketim oldu, yuvam oldu.”
Osmaniye Valiliği görevine atandığını öğrendiği günü anlatan Yılmaz, bu görevin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “İyi ki Osmaniye’ye gelmişim” dedi.
Deprem Süreci Konuşmanın Merkezindeydi
Vali Yılmaz’ın konuşmasında en dikkat çeken bölüm, 6 Şubat depremleri ve sonrasında yaşanan zorlu süreç oldu. Osmaniye’nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığını ifade eden Yılmaz, bu süreçte devlet-millet dayanışmasının en güçlü şekilde sergilendiğini söyledi.
“Deprem yaşadık, sel yaşadık, yangın yaşadık. Asırların en büyük felaketini gördük. Ama bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk.”
Enkaz alanlarında vatandaşlarla omuz omuza çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, “Sayın Valimiz nerede?” diyen vatandaşların çağrısına her zaman cevap vermeye çalıştığını belirtti.
“Osmaniyeliler Beni Evladı Gibi Sahiplendi”
Konuşmasında halkla kurduğu gönül bağını sık sık vurgulayan Yılmaz, Osmaniyelilerin kendisini bağırlarına bastığını söyledi.
“Siz beni babanız, evladınız, kardeşiniz gibi gördünüz. Ben de her zaman içinizden biri olmaya gayret ettim.”
15 Temmuz şehidi özel harekât polisinin annesi Nuriye Hanım ile yaşadığı diyaloğu paylaşan Yılmaz, “Beni evladı yerine koyan bir anneye sahip olmak benim için en büyük onurdur” ifadelerini kullandı.
Beş Yıl Yedi Ayda Osmaniye’ye Kazandırılan Hizmetler
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, görev süresi olan 5 yıl 7 ay boyunca Osmaniye’ye kazandırılan hizmetleri de ayrıntılarıyla anlattı. Konuşmasında öne çıkan yatırımlar şöyle sıralandı:
-
Deprem sonrası binlerce konut ve iş yerinin inşası
-
Tüm ilçelerde yeni hükümet ve hizmet binaları
-
Devlet hastanelerinin tamamlanması
-
Batı Kavşağı ve önemli ulaşım projeleri
-
Yıllardır yapılamayan Dumanlı Yolu ve Zorlu Yol
-
Asfalt ve beton santrallerinin kurulması
-
İl Özel İdaresi’nin araç ve ekipman gücünün artırılması
-
Sosyal tesisler ve kamu yatırımları
“Çok ciddi hizmetler üretmeyi Allah bize nasip etti. Hep gönüllerde yer aldık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye Teşekkür
Vali Yılmaz, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek, Osmaniye’de görev yapmasına vesile olan desteklerden dolayı minnettarlığını dile getirdi.
Dualarla ve Helallikle Veda
Konuşmasının sonunda Osmaniyelilerden helallik isteyen Vali Yılmaz, yaptığı dua ile törende bulunanlara duygusal anlar yaşattı.
“Ben sizleri gerçekten çok seviyorum. Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun.”
Tören, yapılan dualar, alkışlar ve sevgi gösterileriyle sona erdi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’den Eskişehir’e uğurlandı.



