Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), olası acil durumlara karşı hazırlık seviyesini artırmak ve personelin afetlere müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Üniversitenin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Üniversitemiz Acil Durum Ekipleri Eğitimi”, farklı yerleşkelerde düzenlenen kapsamlı programların ardından başarıyla tamamlandı.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi2Kadirli, Bahçe ve Düziçi yerleşkelerinde belirlenen acil durum ekiplerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, afet ve acil durumlarda uygulanması gereken temel müdahale yöntemleri, kriz anlarında koordinasyonun sağlanması ve güvenli tahliye süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Program kapsamında katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de desteklendi.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi3Üniversite bünyesinde görev yapan personelin bilinçlendirilmesini hedefleyen eğitimlerde; yangınlara ilk müdahale, arama-kurtarma faaliyetleri, tahliye organizasyonu, ilk yardım uygulamaları ve acil durum yönetimi gibi konular ele alındı. Uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde, olası risklerin en aza indirilmesi için alınması gereken önlemler de ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi4Eğitim programının son oturumu ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Büyük Salonunda gerçekleştirildi. Üniversitenin çeşitli birimlerinden katılım sağlayan personeller, eğitim sürecinin son bölümünde afet ve acil durum yönetimine ilişkin güncel uygulamalar hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Ne Kadar Oldu?
Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam Altın Ne Kadar Oldu?
İçeriği Görüntüle

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi5Yetkililer, üniversite yerleşkelerinde can ve mal güvenliğinin korunmasının öncelikli hedeflerden biri olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin kurum içindeki hazırlık seviyesini önemli ölçüde artırdığını ifade etti. Acil durum ekiplerinin düzenli olarak eğitilmesinin, olası afet ve kriz anlarında hızlı ve etkili müdahale açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi6Program boyunca katılımcılara ekip çalışmasının önemi, kriz anlarında doğru iletişim yöntemleri ve koordinasyon süreçleri hakkında da bilgiler verildi. Eğitimlerde, afetlere karşı hazırlıklı olmanın yalnızca bireysel değil kurumsal sorumluluk olduğu mesajı öne çıktı.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi7Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen eğitim programının, üniversite bünyesindeki güvenlik kültürünün güçlendirilmesine katkı sağlaması ve acil durumlara karşı daha bilinçli bir yapı oluşturması hedefleniyor. Yetkililer, benzer eğitim ve tatbikatların ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirterek, afetlere hazırlık çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.

Osmaniye Okü’de Acil Müdahale Eğitimi Verildi8

Muhabir: Resul Özdil