Osmaniye Milletvekillerinden Düziçi Ziyareti
Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, Osmaniye milletvekili İsmail KAYA ve Kamu kurum müdürleriyle Düziçine gelerek ilçeye yapılan, yapılması planlanan hizmetlerle alakalı olarak istişare de bulundular. Osmaniyeden gelen ekibe Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Osmaniye il genel meclis üyeleri, Ak Parti osmaniye il başkanı Hamza TOR, Ak Parti Düziçi İlçe başkan vekili Ergül TAŞ katıldı. İlk olarak Kaymakamlık binasını ziyaret ederek, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI'ya görevinde başarılar diledi. Osmaniye milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, Kanlıgeçitteki hamıs köprüsü ile ilgili olarak yakın zamanda çalışmaların başlanacağını, imar edilecek yerlerle ilgili sıkıntıların çözüldüğünü burasının Düziçi için önemli bir yer olduğunu ifade etti. Otoban gişeleri ile Düziçi arasındaki yolun duble yol çalışmasının olacağını ödenek olmadığı için ihale sürecine girilmediğini 2.5 km'lik mesafenin kamulaştırılması için mülk sahipleriyle görüşülmeye başlandığını, vatandaşlardan da bu konuda desteklerini istedi. 2,5 km'lik yolun ihalesinin ardından 8 km'lik yolun tamamlayacağını söyledi.
Akp Düziçi ilçe başkan vekili Ergül TAŞ, Halkın taleplerini, sorunlarını madde madde anlatarak gelen heyete aktardı. Ergül TAŞ açıklamasında; "

  1. İnsanların elektrik abonesi olurken zorluk çektiğini Toroslar A.Ş.'nin haftada iki kere bir minibüsle geldiklerini vatandaşa hizmet etmeye çalıştığını,
  2. Ptt'de eleman eksikliğinden dolayı vatandaşların zor durumda kaldığını,
  3. Yeni hastane çalışmalarının hız kazanmasını,
  4. Tren yolunda insanların saatlerce beklediğini gerekirse alt geçit yapılmasını,
  5. Bostanlar yolunun düzeltilmesini,
  6. ilçeye gelecek öğrenciler için yurt sorunu olduğunu,
  7. Organize sanayinin hangi aşamada olduğunu,
  8. 63 tokilerinde boş alanın atıl durumda olduğunu,
  9. İşkur'un Düziçi için daha fazla eleman vermesi gerektiğini
  10. Teleferik'in hangi aşamada olduğunu soran TAŞ, Düziçi için her şeyi yapmayı hazır olduklarını ifade etti.
    Biz Üretmek İstiyoruz
    Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı: Organize sanayi bölgesi(OSB) için çalışmalar devam ediyor, bizim amacımız OSB olacak bölgenin 2b'ye geçmesi. 2 bin dönüm üzere planlanan bir Organize Sanayi olacak. Biz üretmek gelişmek istiyoruz. İldeki OSB dolu iş adamları yeni yer arıyor ve Düziçi bunun için vazgeçilmez bir yer olacak. Talep konusunda sıkıntı yaşamayacağız. Düziçili vatandaşlar istekli. Bölgenin(Alibozlu ve Gökçayır Köyü) orman vasfından çıkması gerekiyor, kadastro çalışmalarımız bitti. İnşallah en kısa zamanda organize sanayiisine kavuşacağını söyledi.
    Düziçi Meslek Yüksekokulunda şuan 300 öğrenci var ve bunların %95'i dışardan geliyor. Bu yıl açılan 3 yeni bölüme 160 öğrenci kayıt oldu.

Düziçine Yurt ŞART
Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Loğoğlu, Düziçine daha fazla öğrenci gelmesi için yurt yapılmasının şart olduğunu, geçen sene öğrenci sayısının 200'ün altında kaldığı için yapılan başvuruların Bakanlık tarafından geri döndürüldüğünü ifade etti. Bu yıl öğrenci sayısının artmasıyla gerekli başvuruyu bizzat Ankaraya götüreceğini söyleyen LOĞOĞLU, ilçede daha önce dershane olarak kullanılan bina için çalışmalar yürütüldüğünü ve 100 kişilik olduğunu, Düziçi belediyesinin de gayret ve çabasıyla bu yık 80 kişilik Kız Yurdunun yapıldığını, Yurt yapıldığı takdire Düziçinde 1000 öğrenciye ulaşmanın mümkün" dedi.

Düziçi Stadyumu 2 Ay içinde aydınlatılacak
Köylerde arsa tahsisi olduğu zaman halı saha ve saha yapabiliriz. Düziçi Stadyumu 2 ay içinde projektörlerle aydınlatılacak, yürüyüş ve maçlar için güzel bir yer haline gelecek

Osmaniye'de 6 Okulun 5'i Düziçine Yapıldı
Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa LOĞOĞLU, Düziçinde bu sene 5 tane okul yaptıklarını toplam 42 milyon 314 bin TL'lik yatırım olduğunu bu okulların 24 Derslikli Cumhuriyet ilkokulunun geçici kabul aşamasında, 24 Derslikli Atatürk ortaokulunun bittiğini, 24 Derslikli Ellek Ortaokulunun geçici kabulünün yapıldığını, 5 Derslikli Üzümlü Anaokulunun geçici kabulde olduğunu, 24 Derslikli Haruniye İlkokulunun geçici kabulunun yapıldığını ifade etti.
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan TORUN, Düziçinde yapılan kazı çalışmalarının geçici olarak durduğunu çalışmalar için kuruldan izin almamız gerekiyor. Kazı çalışması için özel tente ve Kapalı çatı örtüsünün alınması gerekiyor. Bunun için Kadirliyle ikiz proje oluşturarak 800 bin TL'lik masraf yapılacak.

Osmaniyenin En Şanslı İlçesi DÜZİÇİ
Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU; İlçeler için en şanlısı sizin ki Haruniye Kaplıcanız, Dumanlı yaylanız, Sabun çayınız, Teleferik tesisi, ve birçok yerle en şanslı ilçe Düziçi. Sorunları tespit edip çözüme yönelik çalışmaları başlatmak için Geldik.
İnşallah Düziçine hayırlı hizmetler yaparız. Kaymakamımız çalışkan, başarılı, projelerinin hepsini takip ediyoruz. Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI'yı tebrik ediyorum ve görevi hayırlı olsun.

Düziçi Dünyanın Yaşanabilecek En Güzel Yeri
Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER, 4,5 ay geçti ve gece, gündüz çalıştık. Yerel Seçimlerin genel seçimlerden ayrılması kanısındayım. Hizmet ederken partili, partisiz bakmıyoruz. Düziçi büyüdü 52 bin nüfuslu bir şehir olduk, Düziçi dünyanın yaşabilecek en güzel yeri. İnsan odaklı yapılabilecek her şey var, insanımızda çok iyi. biz milletimize hizmet etmek için geldik. ü Teleferik canlanacak. 81 il de 81 tane kamp projesi var.

Teleferik Nisan Ayında Yolcu Taşımaya Başlıyor
Teleferik yıl sonunda tamamlanıyor, Personelin eğitiminin ardından Nisan ayı gibi yolcu taşımaya başlayacağız. İnşallah teleferikten para kazanırız, ödememiz gereken kredi var. İyi tanıtım yaparsak para kazanabiliriz.
Yeni yapılacak olan hastanenin yerinin yanlış olduğunu başka bir bölgede kurulması gerektiğini ifade eden ÖNER, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
Mücahit DURMUŞOĞLU, Düziçili hemşerimizin hukuku hakkı neyse vereceğiz. Teleferik, Haruniye kaplıcası, kalesi, OSB(Organize Sanayi) bunları bir bütün olarak görmek lazım. Bölünmüş yol yapılmasını istedik. Düziçinin ne sorunu varsa çözeceğiz. Halka hizmet hakka hizmet. Osmaniyenin en ücra noktasına kadar tüm projelerimizin arkasındayız. Hastahanenin ihale aşamasına geldiğini fakat, yetkili ve bilirkişilerle konuşup bu konuda araştırma yapacağını söyledi.
Milletvekili İsmail KAYA, sayın Cumhurbaşkanımızın bakış açısı da bu oy almadığı yerlerde bile hizmet sıkıntı yaşamadı. Oy almadığı halde Van yeniden inşaa edildi. Buraya gelecek yatırımlarla ilgili elimizden ne gelirse yapacağız. Aziz sancar Köyünde yapılacak olan kampla 15 ila 20 bin öğrenci gelecek bu bir kısır döngü Teleferik canlanacak. 81 il de 81 tane kamp projesi var.

Düziçi Meslek Yüksekokulu müdürü Alaadin YÖRÜK yeni açılan 3 bölümün tamamını doldurduk. İlerleyen günlerde Adliye ve ceza infaz bölümü ve çocuk güvenliği bölümü açmayı planlıyoruz. Hedefimiz yakın zamanda 800 sonra 1600 öğrenciye ulaşmak. Okulu tamamen güvenlik üzerine eğitim veren bir kurum haline getirmeye çalışıyoruz, bu konuda gerekli yazışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Düziçine ne kadar öğrenci kazandırabilirsek, hem Düziçi esnafının canlanmasına ve Düziçi turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Düziçi turistik bir ilçe olma yolunda ilerlerken öğrenciler dilden dile saklı cennet Düziçinin tanıtımında rol oynayacaktır. 

Yeni Hastane İhale Aşamasında
Hastane ziyaretiyle devam eden program da yeni açılan Gebe okulu gezilerek Kadın doğum doktoru Nesime KARAAĞAÇ ve Hemşire Hatice ÖZKANYAVUZ'dan bilgi alan DURMUŞOĞLU gebe okulun yapımında emeği ve gayreti için Başhekim ŞAMİL GEREK'e teşekkür etti. Gebe okulundan sonra Düziçi devlet hastanesi içinde hastalarla sohbet eden ekibe Düziçi devlet hastanesi başhekimi Şamil GEREK eşlik etti. GEREK, Hastanemizde fula yakın doktor var. 26 uzman ekim burada görev yapmakta. İl sağlık müdürlüğü ile sürekli iletişim halindeyiz yeni hastanemiz 34 dönüm arsanın içine yapılacak. Çevre yoluna ve köylere yakın olması ulaşımı kolaylaştırıyor.
Osmaniye milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, Düziçi Devlet Hastanesi için ödenek geldiği zaman ihaleye çıkacağını belirterek . 600 yataklı yeni Osmaniye Devlet hastanesi ihale süreci tamamlanmak üzere olduğunu 800 yatak kapasiteli hastanenin yer tahsinin tamamlandığını en kısa sürede inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Yeni Emniyet Binası Gezildi
Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, Osmaniye milletvekili İsmail KAYA ve Kamu kurum müdürleriyle Düziçine yaptığı ziyarette son olarak Düziçi Emniyet Binasın ve Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek görevli arkadaşlara başarılar diledi.
Haber ve Fotoğraflar: Ersin ŞİMŞEK

https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/454507168728684