İşte Murat Kurum'un hayatına dair bilgiler:

  • Doğum Tarihi ve Yeri: 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Murat Kurum, çocukluğunu Ankara'da geçirmiştir.

  • Aile: Babası Mehmet Kurum'un Konya Karapınarlı olmasına rağmen, Murat Kurum Ankara'da büyümüştür. Annesi Satı Kurum ise Ankara Kızılcahamam ilçesindendir. Murat Kurum, matematik öğretmeni olan Şengül Kurum ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

  • Eğitim: Mimar Kemal Lisesi'ndeki lise öğreniminin ardından, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca, 2017 yılında Selçuk Üniversitesi'nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yapmıştır.

  • Kariyer Başlangıcı: Mezuniyetinin ardından 1999 yılında inşaat mühendisi olarak sektöre giriş yapan Murat Kurum, 2005 yılına kadar özel sektörde çeşitli şantiyelerde çalışmıştır.

  • Kamu Kariyeri: Kamu sektörüne 2005 yılında TOKİ'de giren Kurum, burada Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev almıştır.

  • Yöneticilik Görevleri: Murat Kurum, kamu sektöründe bir yıl sonra yönetici olarak atanmıştır. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Ardından 2009-2018 yılları arasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

  • Bakanlık Görevi: Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almıştır. 2018 yılında göreve başlayan Kurum, 2023 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.

  • Milletvekili Adaylığı: 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den İstanbul 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olmuş ve seçimler sonrasında TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

    Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

Murat Kurum'un kariyeri, özellikle şehircilik ve inşaat sektöründeki deneyimiyle dikkat çekmektedir.

Editör: Resul Özdil