Yatalak Hastanın Evinde Mahkeme Salonu Kuruldu: Gemlik’te Örnek Uygulama
Gemlik 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden miras davasında, taraflardan birinin sağlık durumu nedeniyle adliyeye gelememesi üzerine sıra dışı bir uygulama gerçekleştirildi. Yatalak olan hasta tarafın evine giden hakim ve zabıt katibi, burada adeta bir mahkeme salonu oluşturdu.

Hasta taraf ve diğer katılımcıların hazır bulunduğu duruşma, ev ortamında usulüne uygun şekilde gerçekleştirildi ve tutanağa bağlandı. Bu uygulama, sağlık engeli nedeniyle adalete erişimi kısıtlanan bireylerin haklarının korunması adına önemli bir örnek teşkil etti.
Yargılama sürecinin hakkaniyet ve makul sürede yürütülmesini sağlayan bu yaklaşım, hasta tarafın mağduriyetinin önüne geçerken, adaletin herkes için erişilebilir olmasının altını çizdi.


