Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, sebze ve meyvede fahiş fiyat uyguladığı belirlenen ulusal zincir marketler ve toptancı işletmelere toplam 96,6 milyon lira idari para cezası uyguladı.
Toplantı ve Denetimler
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kurul 3 Nisan 2026 tarihinde yılın ikinci, toplamda ise 46. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, toptancı hallerinde ve marketlerde gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen uygunsuz fiyat uygulamaları ele alındı.
Hangi İşletmeler Etkilendi?
Denetimler sonucunda, 183 işletme hakkında işlem tesis edildi. Bunlar, fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen ulusal zincir marketler ve sebze-meyve toptan ticaretiyle iştigal eden firmaları kapsıyor.
Bakanlıktan Açıklama
Ticaret Bakanlığı, denetimlerin hız kesmeden süreceğini vurgulayarak, “Tüketicilerimizin korunması ve piyasada adil fiyat oluşumunun sağlanması amacıyla denetimler kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerini paylaştı.




