Mersin’in Tarsus ilçesinde bir un fabrikasında gerçekleştirilen denetimde, böceklenmiş ve küflenmiş 30 ton un ele geçirildi. Sağlıksız olduğu belirlenen ürünler imha edilirken, işletmeye idari para cezası uygulandı.
Zabıta ekipleri denetim gerçekleştirdi

Tarsus Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri vatandaşların sağlığını korumak amacıyla ilçedeki işletmelerde denetim gerçekleştirdi.
Denetimler kapsamında bir un fabrikasında yapılan incelemelerde ciddi hijyen ihlalleri tespit edildi. Fabrikada bulunan unların bir bölümünün böceklenmiş ve küflenmiş olduğu belirlendi.

30 ton un imha edildi
Yapılan kontroller sonucunda sağlığa uygun olmadığı tespit edilen toplam 30 ton un ekipler tarafından ele geçirildi.
Bozuk ve kullanıma uygun olmayan unların imha edildiği belirtilirken, işletme hakkında da idari işlem uygulandı ve idari para cezası kesildi.

Yetkililer, vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek ürünlerin tespit edilmesi amacıyla gıda işletmelerine yönelik denetimlerin sürdüğünü bildirdi.



