CHP Kadirli İlçe Başkanı Enver Eker, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında yürütülen yargı sürecine karşı düzenlenen oturma eylemine katılarak adalet ve dayanışma mesajı verdi.

Chp Kadirli İlçe Başkanı2CHP Adana İl Başkanlığı’nın öncülüğünde, Taş Bina önünde gerçekleştirilen eyleme; Mersin, Hatay ve Osmaniye il başkanları da katıldı. Eylem, partililer ve vatandaşların yoğun katılımıyla dikkat çekti.

Chp Kadirli İlçe Başkanı3“Adaletin Sesi Olmak İçin Oradaydık”

Enver Eker yaptığı açıklamada, bu eylemin sadece Zeydan Karalar’a destek değil, aynı zamanda halkın iradesine ve hukuka sahip çıkma kararlılığının da bir göstergesi olduğunu vurguladı.

“Adaleti savunmaktan, yol arkadaşlarımızın yanında durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”
— Enver Eker, CHP Kadirli İlçe Başkanı

Chp Kadirli İlçe Başkanı4Hukuksuzluğa Karşı Sessiz Kalmıyoruz

CHP teşkilatları, Zeydan Karalar’a yönelik yargılamanın siyasi baskı içerdiğini ve hukuka aykırı olduğunu savunarak, dayanışma eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. “#ZeydanKaralarYalnızDeğildir” ve “#AdaletİçinOmuzOmuza” etiketiyle başlatılan kampanya, sosyal medyada da büyük destek gördü.

CHP Adana İl Başkanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sadece bir kişinin davası değil, halkın iradesine sahip çıkma mücadelesidir.”

Muhabir: Resul Özdil