Suudi Arabistan temsilcisi Neom SC, 33 yaşındaki Senegalli forvet Mbaye Diagne ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Diagne’ye emekleri için teşekkür edilirken, kariyerinde başarılar dilendi.

"Geçtiğimiz dönemde gösterdiği çabalar ve sağladığı katkılardan dolayı Mbaye Diagne'ye teşekkür ederiz. Gelecekte başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.


Diagne'den Etkileyici Performans

2022 yılında Suudi Arabistan 2. Ligi ekiplerinden Neom SC’ye transfer olan Diagne, iki sezonda gösterdiği performansla dikkat çekmişti.

  • Toplam Maç: 54

  • Gol: 40

  • Asist: 8

Senegalli golcü, geçtiğimiz sezonu ise 14 gol ve 5 asistle tamamladı. Takımın gol yükünü taşıyan Diagne, Neom SC’nin Suudi Pro Lig’e yükselmesinde önemli rol oynadı.


Galtier Dönemi Başladı, Kadroda Revizyon

Neom SC, önümüzdeki sezon Suudi Arabistan Pro Lig'de mücadele edecek. Kulüp, teknik direktörlük görevine Fransız çalıştırıcı Christophe Galtier’i getirerek iddialı bir adım atmıştı. Diagne’nin vedasıyla birlikte kadroda yeni bir yapılanmanın sinyalleri veriliyor.


Türkiye’de de İz Bıraktı

Türkiye’de Galatasaray, Kasımpaşa ve Fatih Karagümrük formaları giyen Diagne, Trendyol Süper Lig’de çıktığı 111 maçta 76 gole imza atarak unutulmaz bir performans sergilemişti. Özellikle 2018-2019 sezonundaki 30 gollük performansıyla krallık tacını takmıştı.

Muhabir: Resul Özdil