İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, yaklaşan İYİ Parti kongresinin iptali için bazı partililer tarafından yapılan çabalara tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, partinin kuruluş felsefesine vurgu yaparak, İYİ Parti'nin haksızlık ve adaletsizliklere karşı duran cesur insanlar tarafından kurulduğunu belirtti.

Koray Aydın2

Aydın, 2016 yılında MHP'nin olağanüstü kurultayının toplanması için gereken imzaların toplandığını ancak iktidarın müdahalesiyle bu kurultayın engellendiğini hatırlattı. Bu olayın ardından Türk milliyetçilerinin ve cesur insanların İYİ Parti'yi kurduğunu ifade etti.

Genel Başkan Meral Akşener'in yerel seçimler sonrası olağanüstü kurultay kararı aldığını ve aday olmayacağını duyurduğunu belirten Aydın, ancak bazı milletvekilleri ve il başkanlarının organize edilerek kurultayın iptal edilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Devamında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Akşener'in görevine devam etmesi yönünde açıklama yaptığını aktardı.

Aydın, olağanüstü kurultayın iptal edilmesinin partinin siyasi güvenilirliğine zarar vereceğini ve Akşener'in siyasi kariyerini olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, kurultayın arkasında durulması için Genel Başkan Akşener'e açık çağrıda bulundu. Kurultayın iptal girişimlerini talihsiz olarak nitelendiren Aydın, İYİ Parti delegelerinin alacağı kararın saygıyla karşılanması gerektiğini belirtti.

Koray Aydın3Koray Aydın Kimdir?

Antalya'da hafif ticari aracın devrildiği kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı Antalya'da hafif ticari aracın devrildiği kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da doğdu. Türk siyasetçi ve eski bayındırlık ve iskan bakanı. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999-2001 yılları arasında bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

Meclise 1991-1995 yılları arasında Trabzon milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Ankara milletvekili, 2007-2015 arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde meclisteki sandalyesini kaybetmiştir. 2012 yılında gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştıysa da kaybetti. 2015 yılında MHP Üst Kurul Delegeleri tarafından talep edilen Olağanüstü Kurultay sürecinde yeniden Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Partiye katıldı ve partinin kurucular kurulunda yer aldı.

Editör: Mustafa Düzenli