Türk Kızılayı Düziçi Şubesi tarafından hazırlanan kıyafetler, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmaya başladı.

15 Okulda toplam 1382 öğrenci dağıtılacak olan yardım kolileri Kızılay Düziçi Şubesi’nden okullara verilmek üzere gönderildi.

Kızılay Düziçi Şubesi önünde konuşan Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan,
“Kızılay çok önemli hizmetler görmekte, gönüllük esası çerçevesinde. Başkanımıza teşekkür ediyorum çalışmalarından ötürü. Her zaman okullarla ve yardıma ihtiyaç kişilerle iç içe” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Düziçi Şube Başkanı Mustafa Önal,
Türk Kızılayının amacının her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak olduğunu anlatarak
“Türk Kızılayı Genel Merkezimiz tarafından gönderilen kıyafetleri okullara teslim etmeye başladık. Kıyafetleri hazırlanmasında görev alan gönüllerimize teşekkür ederiz.” dedi.

“Öğrencilere kıyafet yardımı sürecek”

Şube Başkanı Önal,
Kızılaycılık ve yardımlaşma kültürünün erken yaşlarda gelişmesi için eğitim çalışmaları yürüten Türk Kızılay’ının aynı zamanda Anadolu’nun farklı kentlerinde bulunan şubeler aracılığıyla Gençlik Kolları,
Üniversite Kulüpler ve Toplulukları işbirliğiyle gençler Kızılay gönüllüsü olmaya teşvik ettiğine işaret ederek, şunları söyledi: İlk aşamada belirlenen 15 okulda 1382 öğrenciye kıyafet yardımını ulaştıracaklarını belirtti.

Türk Kızılayı Düziçi Şube Başkanı Mustafa Önal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca insana yardım el uzatmaya devam ediyor. Türk Kızılayı sadece Düziçi’nde değil. Türkiye’nin ve dünyanın farklı kentlerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Her geçen gün insan yardım alanında yürüttüğü yardım çalışmaları ile kapasitesini arttıran Türk Kızılayı insan yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelmiştir. Vatandaşlarımızı başta kan bağışı olmak üzere farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak Türk Kızılay’ına destek olmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.

Programa Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan’ın yanı sıra
Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner,
Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir,
Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Çillem,
Mhp ilçe başkanı Mehmet Fatih Mart,
il genel meclis üyeleri,
kamu kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Haber: Ersin Şimşek

Kızılay'dan Öğrencilere Kıyafet Yardımı