Seminere, Keşan TSO Meclis Başkanı Ahmet Koru, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve diğer ilgili kuruluş temsilcileri katıldı.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Anbarcı, seminerin tarım sektöründeki gerçek ve tüzel kişilere yönelik olduğunu belirtti. Desteklenen tedbir ve sektörler arasında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftçilik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme gibi alanların bulunduğunu ifade etti.

Anbarcı, desteklenen sektörlerde hayvancılık, süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu gibi alt kategorilerin yer aldığını belirterek, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme kapsamında ise bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji gibi alanlara destek sağlandığını ifade etti.

Keşan TSO'nun bölgedeki üyeleri ve yerel işletmeleri bu desteklerden haberdar etmeyi ve bilgilendirmeyi amaçladığını söyleyen Anbarcı, hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin %50 oranında, üretici birliklerinin ise %70 oranında destek alabileceğini belirtti. Oda olarak bölgedeki işletmelerin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: igf