İSTANBUL (AA) - Karmod konteyner ev, kentsel dönüşüm esnasında 60 ailenin kira sorununa çözüm oldu.

Şirket açıklamasına göre, Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi için evleri yıkılan vatandaşlar için konteyner evler inşa edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Yalova Belediyesi için Kazımiye köyü yakınında inşa edilen konteyner kentin 30 günde tamamlandığını belirtti.

Kentsel dönüşümde konteyner evlerin kira sorununa pratik çözüm getirdiğini aktaran Çankaya, "Ülkemizin birçok ilinde kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Bu aşamada vatandaşın en çok endişe duyduğu konu kiralık ev bulabilmek. Yalova Bağlarbaşı Mahallesi'nde gerçekleştirilecek projede yıkım öncesi konteyner evler inşa edilerek kiralık ev bulma sorunu en başta çözümlendi. Hazırlanan konutlar evleri dönüşüm için yıkılan Roman vatandaşlarımızca proje tamamlanana kadar en az iki yıl boyunca kullanılacak." ifadelerini kullandı.

Kazımiye köyünde hazırlanan konutlarda 42 metrekare büyüklükte 2+1 planda konteyner evler kullanıldı. 60 konutluk projenin kurulumu 30 günde tamamlandı.

Evler, sosyal konut sınıfında bir ailenin barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak kullanım ergonomisine sahip. Evin ana giriş kapı bölümünde veranda yer alıyor. Girişte 21 metrekare büyüklükte salon bulunuyor. Salonun giriş sol bölümü mutfak için ayrıldı. Salonun orta kısmından geçilerek buradaki antre alanının sağ ve soluna iki ayrı oda yerleştirildi. Orta kısımda tuvalet ve duş ünitesi yer alıyor.

Dönüşüm kapsamına alınan Bağlarbaşı Mahallesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan olarak ilan edildi. Bağlarbaşı Mahallesi kentsel dönüşümü 100 dönümlük alanda Yalova Belediyesi ile TOKİ iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Proje için 25 Ocak 2023 tarihinde Toplu Konut İdaresi tarafından "Yalova İli, Merkez İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi 717 Adet Konut ve 19 Adet Dükkân İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi" adıyla yeni konutların yapım ihalesi gerçekleştirildi. Dönüşüm alanında evleri yıkılan vatandaşlar Karmod tarafından Kazımiye'de kurulan konteyner kentte yaşayacak.