Düziçi’nde Karacaoğlan şenlikleri yapılacak. Dünyaca ünlü ozan Karacaoğlan anısına haziran ayının 25-26 Cumartesi ve Pazar günü Osmaniye valiliği Kültür Müdürlüğü, Düziçi kaymakamlığı ile Düziçi belediyesi işbirliğiyle iki gün Karacaoğlan şenlikleri yapılacak.

Düziçi kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi belediye başkanı Alper Öner Karacaoğlan kültür ve dayanışma yaşatma derneği başkanı Halil Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacaoğlan kültür ve dayanışma yaşatma derneğinde bir araya gelerek program hakkında istişarelerde bulunuldu.

Geleneksel olarak her yıl yapılması planlanan şenlikler Karacaoğlan anıt mezarı ziyareti ile başlayacak. Hodu yaylasında bulunan çınar altı mesire alanında bölge ozanlarının türkü, şiir ve Karacaoğlanı anlatan dinletileri ve bölge halkıyla sohbet ve ikramlar yapılacak.

Programın ikinci günü (pazar günü) Düziçi Demokrasi meydanında yine çevre il ve ilçelerden gelecek olan ozanlar ve bölgemizin ozanlarının katılacağı türküler, şiirler, gibi Halk konseri verileceğini belirttiler.

Karacaoğlan, aşık tarzı halk şiirimizin en ünlü, en güçlü ozanı. İçinde yaşadığı çevrenin ve insanların coşkun, gerçekçi sesi. Türkçesindeki arılık ve durulukla, gönülden deyiş ve duyuşla çağdaş bir ozandan daha yeni gibidir. Elinde sazı, dilinde sözüyle köy köy, diyar diyar dolaşmıştır. Ankara, Kayseri, Konya, Karaman, Adana, Diyarbakır, Mardin, Halep şehirlerini görmüş; Mısır, Suriye, Trablus-garp, Rumeli bölgelerinde dolaşmış. Ömrü gurbet ellerde geçmiştir. Haber: Merden İslah