Japonya'da iktidar partisi Liberal Demokrat Parti'de (LDP) görevli bazı politikacıların bağış etkinlikleri yoluyla toplanan gelirleri eksik beyan ettiği iddiaları, Başbakan Fumio Kishida'yı harekete geçirdi. İşte detaylar:

Babasından kalan ata tohumlarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdi Babasından kalan ata tohumlarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdi

Japonya'da LDP içindeki politikacıların bağış etkinlikleriyle ilgili gelir eksik beyan iddiaları, halk ve siyaset dünyasında büyük tepki çekti. Başbakan Fumio Kishida'nın skandala adı karışan bakanları görevden alacağına dair haberlerin ardından, Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno ve üç bakan istifalarını sundu.

Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı İchiro Miyashita ile İçişleri ve İletişim Bakanı Junji Suzuki, iddiaların yarattığı siyasi baskı sonucunda istifalarını açıkladılar.

Başbakan Kishida, istifaları kabul ederek yeni atamalara gitti. Baş Kabine Sekreteri görevine eski Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı görevine eski Adalet Bakanı Ken Saito atandı. Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı'na eski Bölgesel Kalkınma Bakanı Tetsushi Sakamoto, İçişleri ve İletişim Bakanı olarak da daha önce aynı pozisyonda görev almış Takeaki Matsumoto getirildi.

LDP içindeki "Seiwa" grubuna mensup bazı politikacıların bağış etkinlikleriyle toplanan gelirleri eksik beyan ettikleri iddiaları, Japonya'da siyasi çalkantı yarattı. Başbakan Kishida, bu iddiaları "talihsiz" olarak niteleyerek halkın siyasete olan güvenini yeniden inşa etme sözü verdi.