Yaralılardan 4’ünün çocuk, 7’sinin ise kadın olduğu belirtildi. Yaralılar, bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın yayımladığı Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, İsrail’in Nebatiye kentini hedef alan hava saldırısı, bölgede ciddi paniğe neden oldu. Aynı ajans, İsrail’in güney sınırına yakın Yater beldesini de insansız hava araçlarıyla (İHA) vurduğunu duyurdu.

Ateşkese Rağmen Saldırılar Sürüyor

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkese rağmen, İsrail ordusunun güney Lübnan’a yönelik saldırıları neredeyse her gün devam ediyor. İsrail, Lübnan’ın güneyinden kısmi çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepedeki kontrolünü sürdürüyor.

Moises'in Kırmızı Kartı Derbinin Seyrini Değiştirdi!
Moises'in Kırmızı Kartı Derbinin Seyrini Değiştirdi!
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, bu saldırıların bölgedeki sivil halk üzerinde büyük bir psikolojik baskı yarattığını ve ateşkesin uygulanmasının halen ciddi şekilde ihlal edildiğini belirtiyor.

Muhabir: Resul Özdil