Zorkun Yaylası'nda Motorcross Heyecanı! Zorkun Yaylası'nda Motorcross Heyecanı!

Doğanın uyanışını müjdeleyen cemrelerin düşme zamanı ve yeri merak konusu olurken, ilk cemrenin düşmesiyle birlikte sıcak günlerin özlemi artık sona erdi.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (4)İlk Cemre ve Beklenen Sıcaklıklar

 Bugün itibariyle havaya düşen ilk cemre, ilkbaharın sıcak günlerine olan özlemi artırdı. Soğuk kış günlerinin geride kaldığının habercisi olarak kabul edilen ilk cemrenin düşmesiyle birlikte, sıcaklıkların yavaş yavaş yükselmesi bekleniyor.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (5)İkinci Cemre Ne Zaman ve Nereye Düşecek?

İlk cemrenin ardından ikinci cemrenin 26-27 Şubat tarihlerinde suya düşmesi bekleniyor. Bu sürecin ardından 5-6 Mart tarihlerinde ise toprağa düşmesi öngörülüyor. Doğanın canlanması ve ilkbaharın tam anlamıyla hissedilmesi bu cemrelerle birlikte gerçekleşecek.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (3)Cemre Düşmesi ve Anlamı

"Cemre" kelimesi Arapça kökenli olup "ateş" anlamına gelir. Halk arasında ilkbaharın habercisi olarak kabul edilen bu olay, kışın sona erdiğini gösterir. İlk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte, ikinci cemrenin suya ve toprağa düşmesi beklenir. Bu süreçte doğanın uyanışı ve canlanışı yaşanır.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (1)-1Cemre Düşmesi ve Toplumsal İnanç

Cemre düşmesi, sadece sıcaklık değişikliklerini değil, aynı zamanda toplumsal inançları da harekete geçirir. İnsanlar, cemre düşmesinin ardından ilkbahara olan umutlarını daha da pekiştirir ve yaz aylarına olan özlemlerini dile getirirler. Bu dönemde yapılan dualar ve dilekler, cemre düşmesiyle birlikte daha anlamlı hale gelir.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (2)İlkbaharın müjdecisi olan ilk cemre bugün itibariyle atmosfere düşerken, ikinci ve üçüncü cemrelerin 7 gün arayla sırasıyla suya ve toprağa düşmesi bekleniyor.

İlkbaharın Habercisi İlk Cemre Bugün Düştü Ve Doğanın Uyanışı Başladı (1)Cemre düşmesiyle birlikte, doğanın uyanışı ve ilkbaharın güzellikleriyle birlikte keyifli günlerin kapıda olduğu düşünülüyor. Bu süreçte, cemre düşmelerinin toplumsal inançlarımızdaki yeri ve önemi de bir kez daha hatırlanıyor.

Editör: Mehmet Çardak