Hatay'da otomobile tutunarak giden bisikletlinin tehlikeli yolculuğu kamerada Hatay'da otomobile tutunarak giden bisikletlinin tehlikeli yolculuğu kamerada

Türkiye'nin vücut geliştirme sporuna önemli katkılarda bulunan ve "Türk Rambo" lakabıyla tanınan Serdar Kebapçılar'ın vefatı, sinema ve spor dünyasında büyük üzüntü yarattı. 1958 doğumlu olan ve genç yaşından itibaren spora olan ilgisiyle bilinen Kebapçılar, 1978 yılında vücut geliştirmede dünya altıncısı olarak uluslararası arenada adını duyurdu. Türkiye içinde de birçok kez madalya kazanan Kebapçılar, fit vücudu ve karizmatik duruşuyla dikkat çekti.

1985 ile 1990 yılları arasında, "Karaşimşek", "Korkusuz", "Komando" ve "Guıllano" gibi filmlerde başrol oynayarak Türk sinemasına damgasını vurdu. Bu filmler, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda büyük beğeni topladı ve Kebapçılar'ın ününü artırdı. ABD'li film şirketlerinin de ilgisini çeken bu eserler sayesinde, Kebapçılar bir döneme adını altın harflerle yazdırdı.

Türk Rambo (1)

Ancak, zirvedeki bu başarılarına rağmen Kebapçılar, sinema sektöründe istediği projeleri bulmakta zorlandı. Başrol oyuncusu olarak tanınmak isteyen Kebapçılar, kendisine uygun başrol teklifleri alamayınca, 1990'ların başlarında ekranlara ara vermek zorunda kaldı. Bu dönemde TGRT için bir film çeken ve bazı reklam filmlerinde yer alan Kebapçılar, daha sonra kameralardan uzak bir hayat sürdü. 

Editör: Mustafa Düzenli