Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH), yüz binlerce yetime umut olmaya devam ediyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya, şehirde ve dünyanın dört bir yanında sahipsiz kalan yetim çocuklara destek olduklarını belirtti. Asarkaya, yetim ve korumasız çocukların karşı karşıya kaldığı insan kaçakçılığı ve çocuk işçiliği gibi tehditlere dikkat çekerek, bu zorluklarla mücadelede İHH'nın önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

İHH, Türkiye dahil 45 ülkede ve 80 şehirde, 133 binden fazla yetim çocuğa her ay eğitim, sağlık, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlar konusunda destek sağlıyor. Dernek, her yıl 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardımlar ulaştırıyor. Asarkaya, "Yetimlerin kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını istiyoruz" dedi.

Yetimlere yönelik desteklerin yıl boyunca sürdüğünü belirten Asarkaya, bayramlarda yeni elbiseler hediye edilerek, güvenli ortamlarda büyümeleri için yetimhaneler açıldığını ifade etti. Dernek, Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla bireylerin, ailelerin, kurumların, arkadaş gruplarının, sınıfların veya okulların, aylık 800 lira bağışlayarak bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına önemli katkılarda bulunabileceğini duyurdu.

Osmaniye İHH, yerel ve global düzeyde yetimlere sahip çıkarken, halkı da çevrelerindeki muhtaç yetimleri derneğe bildirmeye çağırıyor. Bu kampanya ile yetimlere düzenli destek sağlanarak, hayatlarında pozitif bir değişiklik yaratılması hedefleniyor. Yardım yapmak isteyenler için derneğin IBAN numarası ise şöyle: TR900020500009104761300001. Yardım yaparken açıklama bölümüne YETİM, isim, soyisim ve telefon numarasının eklenmesi gerekiyor. Osmaniye İHH, bu çalışmalarla "Yetim Gülerse Dünya Güler" mottosunu hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor

Yetim Gülerse

Editör: Mustafa Düzenli