Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner'in ardından birçok belediye meclis üyesi partisinden istifa ederek Ak Parti'ye geçmişti.

Geçiş sürecinde Ankara'da olan ve Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etmeyen Ulvi Anıt, Hüseyin Koylu ve Ahmet Çil için Chp yönetimi bu isimleri disipline sevk etti.

Disipline sevk edilmesinin ardından Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koylu sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Koylu açıklamasında;
2019 yerel seçimlerinde hiçbir talep ve başvurum olmamasına rağmen, Alper ÖNER in parti yönetiminin ve mahallemde ki büyüklerimin ısrarı ile cumhuriyet halk partisi belediye meclis üyesi aday listesine girdim.
Halkımızın teveccühü ile belediye meclis üyesi oldum.

Hiçbir zaman siyasi çıkar veya rant peşinde olmadım. Aksi ispat edilsin veya belgelensin tüm görevlerimden istifa etmeye, özür dilemeye hazırım.

Hayatımın hiçbir döneminde siyaseti, bulunduğum mevkii kendi çıkarıma kullanmadım/kullanmayacağım. Bana yetkiyi veren halkımdır ve halkımın taleplerini yerine getirmek en büyük görevimdir.

Adaylık sürecinde ilçemize ve seçim bölgemize verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi için Ankara’ya giderek başkana eşlik ettim, bu ziyarette ki amacım parti değiştirmek ve siyasi çıkar sağlamak asla değildi.

Ankara da tüm taleplere rağmen kararımdan vazgeçmedim.
Dönüşte partiden istifa etmemiş olmama rağmen adım kullanılarak herkes kendi koltuğunu korumak yerini sağlamlaştırmak maksadı ile paylaşımlarda bulundu. Bunlara cevap vermemiş olmam benim haksız olmamdan değil gergin ortamı daha da germemek maksadı iledir.
Atatürk’ümüzün çizgisinden, siyasi görüşümden taviz vermeden, siyaseti halk için yapmalı mantığı ve halka hizmet hakka hizmet düşüncesi ile Ben bundan önce ne ise bundan sonra da o olacağım ve asla da önce olduğu gibi sonrası da kendimi kullandırmayacağım.

Bundan sonra ki süreçte de önce de olduğu gibi koltuk kaygısı taşımadan, şahsi çıkar peşinde asla olmadan ilçeme kendi mahalleme ne yapabilirim onun çaba ve gayreti içerisinde olacağım.
diyen Hüseyin Koylu açıklamasının devamında

Bu sabaha kadar istifa etmediğimi fakat bu sabah disiplin sürecinin başlatılması dan dolayı istifa ettiğini ifade etti.