Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Katar-4 Konteynerkent'te gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle bir konteynerde başlayan yangın, kısa sürede fark edilerek ilgili ekiplere bildirildi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere kısa sürede müdahale etti. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın çevrede bulunan diğer konteynerlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Konteyner Kullanılamaz Hale Geldi
Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak alevlerin etkisiyle yangının çıktığı konteyner tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirilirken, çevrede güvenlik önlemleri alındı.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Yetkililer, olayın kesin nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağını belirtti.
Konteynerkentte yaşayan vatandaşlar ise yangının diğer konteynerlere sıçramadan kontrol altına alınmasının olası daha büyük bir facianın önüne geçtiğini ifade etti.



