Kurumlar Şiddetle Mücadele İçin Bir Araya Geldi

Hatay’da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren kurumların katılımıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Teknik Kurul Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, il genelinde kadına yönelik şiddetle mücadele alanında görev ve sorumluluk üstlenen kurumların temsilcileri katıldı.

yazı görseli olabilir

Mevcut Çalışmalar Ve Sorunlar Masaya Yatırıldı

Toplantıda Hatay Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda mevcut uygulamalar ve kurumlar arası iş birliği süreçleri değerlendirilirken, sahada ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile hizmet sunumunda yaşanan güçlükler de ele alındı.

Toplantıda ayrıca tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Hatay’da 7 İlçede Alevler Kontrol Altına Alındı
Hatay’da 7 İlçede Alevler Kontrol Altına Alındı
İçeriği Görüntüle

bir veya daha fazla kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

İl Eylem Planı İçin Koordinasyon Vurgusu

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında yürütülen faaliyetlerin etkin, koordineli ve sürdürülebilir şekilde hayata geçirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının etkin şekilde korunması amacıyla kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda ortak irade ortaya konuldu.

Çalışmaların Kararlılıkla Sürdürülmesi Kararlaştırıldı

Toplantıda, Hatay genelinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi ve belirlenen faaliyetlerin etkin şekilde uygulanması konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Uygulamada tespit edilen sorunlara yönelik çözüm mekanizmalarının güçlendirilmesi ve kurumların iş birliği ile koordinasyon içerisinde çalışmalarına devam etmesi kararlaştırıldı.

Muhabir: Suğra İrem Yıldız