Hatay Erzin’de tarım sektörüne yönelik çalışmalar ve kurumlar arası ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Dörtyol Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Coşkun ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rasim Gökmen, Hatay Erzin Ziraat Odası’nı ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette bölgedeki tarımsal üretim, çiftçilerin gündeminde bulunan konular ve ziraat odalarının çalışmaları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret, çevre ilçelerde üreticileri temsil eden ziraat odalarının bir araya gelmesi ve bölgesel tarım gündeminin değerlendirilmesi açısından önem taşıdı.
Hatay Erzin Ziraat Odası’na anlamlı ziyaret
Dörtyol Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Coşkun ve Başkan Vekili Rasim Gökmen, Hatay Erzin Ziraat Odası yönetimini ziyaret ederek tarım sektöründeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Hatay Erzin, tarımsal üretimin önemli merkezlerinden biri olarak farklı ürünlerin yetiştirildiği ilçeler arasında yer alıyor. İlçede faaliyet gösteren çiftçilerin üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunlar, girdi maliyetleri ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği gibi başlıklar ziraat odalarının çalışmalarında önemli yer tutuyor.
Bu nedenle Hatay Erzin Ziraat Odası ile Dörtyol Ziraat Odası arasında gerçekleştirilen ziyaret, bölgedeki tarımsal gündemin karşılıklı olarak değerlendirilmesine imkan sağladı.
Bölge çiftçilerinin gündemi değerlendirildi
Ziyarette Hatay Erzin ve Dörtyol başta olmak üzere bölgedeki tarımsal üretimin genel durumu üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Çiftçilerin üretim sürecinde karşılaştığı sorunlar ve beklentilerin yanı sıra tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da görüşmenin gündeminde yer aldı.
Ziraat odaları, üreticilerin taleplerinin ilgili kurumlara aktarılması, tarımsal sorunların gündeme taşınması ve çiftçilerin ihtiyaçlarının değerlendirilmesi konusunda önemli görevler üstleniyor. İlçeler arasında gerçekleştirilen bu tür ziyaretler ise karşılıklı bilgi paylaşımının güçlenmesine katkı sağlıyor.
Tarımda iş birliği ve iletişim
Hatay Erzin Ziraat Odası ile Dörtyol Ziraat Odası temsilcilerinin bir araya gelmesi, bölgedeki tarımsal çalışmaların ortak bir bakış açısıyla değerlendirilmesine olanak sağladı.
Tarım sektöründe üretim maliyetleri, girdi fiyatları, ürünlerin pazarlanması, iklim koşulları ve verimlilik gibi birçok konu çiftçilerin gündeminde bulunuyor. Ziraat odaları tarafından gerçekleştirilen görüşmelerde üreticilerin yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve ilgili mercilere aktarılması hedefleniyor.
Hatay Erzin’de gerçekleştirilen ziyaretin de bu kapsamda bölgedeki tarımsal iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlaması amaçlandı.
Ziraat odalarından üreticilere yönelik çalışmalar
Hatay Erzin ve Dörtyol gibi tarımsal üretimin yoğun olduğu ilçelerde ziraat odaları, çiftçilerin ihtiyaçlarını takip ederek üreticilerin karşılaştığı sorunları ilgili kurumların gündemine taşıyor.
Bölgedeki üreticilerin karşılaştığı ortak sorunların değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin paylaşılması ve tarımsal faaliyetlerin daha sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi açısından kurumlar arası iletişim önem taşıyor.
Dörtyol Ziraat Odası yöneticilerinin Hatay Erzin Ziraat Odası’na gerçekleştirdiği ziyaret de bu iletişimin devam ettirilmesi açısından dikkat çekti.
Hatay Erzin’de tarım gündemi
Hatay Erzin’de tarımsal üretimin geliştirilmesi ve çiftçilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik çalışmalar önümüzdeki dönemde de bölgedeki kurumların gündeminde olmaya devam edecek.
Gerçekleştirilen ziyarette iki ziraat odasının temsilcileri arasında yapılan görüş alışverişinin, bölgesel tarım gündeminin takip edilmesine ve üreticilerin taleplerinin değerlendirilmesine katkı sunması bekleniyor.
Nazik ziyaret için teşekkür edildi
Hatay Erzin Ziraat Odası tarafından yapılan paylaşımda, Dörtyol Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Coşkun ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rasim Gökmen’in gerçekleştirilen ziyaretinden duyulan memnuniyet dile getirildi.
Hatay Erzin Ziraat Odası, nazik ziyaretleri dolayısıyla Mevlüt Coşkun ve Rasim Gökmen’e teşekkür etti. Ziyaretin, bölgedeki ziraat odaları arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlaması temennisinde bulunuldu.





