Arap kökenli olan Güney, yedi kardeşin en küçüğü olarak büyüdü ve çocukluğunu Hatay'da geçirdi. İstanbul Üniversitesi'nde okuyan ağabeyinin yanına 1967 yılında ziyarette bulunan Güney, daha sonra bir konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başladı.

Askerlik hizmetini Urfa'da bandocu olarak tamamladıktan sonra İstanbul'a dönen sanatçı, kısa süre sonra Fatma hanımla evlendi. Selim, Büşra ve Serhan isimli üç çocuğu olan Güney, tekstil işiyle uğraşırken aynı zamanda Melahat Pars yönetimindeki Kadıköy Musiki Cemiyeti'nde müzik eğitimini sürdürdü.

1979 yılında "Garibin Çilesi" isimli ilk albümünü müzik marketlere sunan Gökhan Güney, bu dönemden sonra resmi olarak müzik kariyerine başlamış oldu. Yeşilçam'da birçok ünlü isimle çalışan Güney, 38 filme imza attı ve 9 filmin yönetmenliğini üstlendi. Hem müzikte hem de sinemada adından sıkça söz ettiren sanatçı, 80'li yılların ilk yarısında Arabesk-Fantezi Müziği'nin başarılı temsilcilerinden biri haline geldi.

Halet Çambel Tarihin Derinliklerinden Günümüze Uzanan Bir Yaşam Yolculuğu Halet Çambel Tarihin Derinliklerinden Günümüze Uzanan Bir Yaşam Yolculuğu

2010'lu yılların başında Kozyatağı semtinde "Gökhan Güney Hatay Kebapçısı" adlı mekanı açan sanatçı, gastronomi alanındaki tutkusunu da ortaya koydu. Mekanı kısa süre sonra devreden Güney, müzik ve lezzet dünyasındaki başarılarıyla tanınmaya devam ediyor. Gökhan Güney, sanat ve gastronomi alanındaki başarılarıyla Türkiye'nin kültür hayatına katkı sağlamaya devam ediyor.

Editör: Resul Özdil