237 kişinin kurtarıldığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişi için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne açıklarında meydana gelen deniz kazası büyük bir arama kurtarma operasyonuna dönüştü. Girne’den Mersin’in Taşucu Limanı’na gitmek üzere hareket eden katamaran tipi yolcu gemisi, kıyıdan yaklaşık 4 mil açıkta su almaya başladıktan sonra alabora oldu.
Gemide toplam 267 kişinin bulunduğu bildirildi.
237 KİŞİ KURTARILDI
KKTC Başbakanı Ünal Üstel tarafından paylaşılan son bilgilere göre gemide bulunan 237 kişi kurtarıldı.
Kazada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişiye ulaşılması için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
Bölgeye Sahil Güvenlik ve Sivil Savunma ekiplerinin yanı sıra helikopterler, sivil tekneler ve çevrede bulunan diğer deniz araçları sevk edildi.
GEMİ SU ALDIKTAN SONRA ALABORA OLDU
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamasına göre gemi, saat 12.00 sıralarında Girne Limanı’ndan Mersin Taşucu’na gitmek üzere hareket etti.
Kıyıdan yaklaşık 4 mil uzaklaştıktan sonra su almaya başlayan gemi daha sonra alabora olarak ters döndü.
Arıklı, ihbarın ardından ekiplerin yaklaşık 15-20 dakika içerisinde bölgeye ulaştığını belirtti.
GEMİ NEDEN BATTI?
Kazanın kesin nedeni henüz açıklanmadı. Olay sırasında denizin oldukça dalgalı olduğu belirtilirken, geminin neden su almaya başladığının yapılacak teknik incelemeler sonucunda belirlenmesi bekleniyor.
Bu nedenle olumsuz deniz koşullarının kazaya kesin olarak neden olduğunu söylemek için incelemelerin tamamlanması gerekiyor.
BATAN GEMİ KİMİN?
Kazanın ardından en fazla merak edilen konulardan biri de geminin hangi şirkete ait olduğu oldu.
Paylaşılan mevcut açıklamalarda alabora olan katamaranın sahibi veya bağlı bulunduğu şirketin adına ilişkin kesin bir bilgi verilmedi. Yetkililer, başka bir firmaya ait yolcu gemisinin kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.
GİRNE LİMANI’NDA KRİZ MASASI
Kurtarılan yolcular Girne Limanı’na getirilirken sağlık ekipleri de bölgede hazır bekletildi. İlk müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli sağlık hazırlıkları yapıldı.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel başkanlığında kriz masası oluşturulurken, kayıp kişilere ulaşılması için çalışmaların tüm imkânlarla sürdürüleceği bildirildi.
Arama kurtarma çalışmaları devam ettiği için can kaybı ve kurtarılan kişi sayıları yeni resmi açıklamalarla değişebilir.



