Gaziantep yakınlarında 9 Ağustos 2026 tarihinde saat 03.42'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Gece saatlerinde hissedilen sarsıntı nedeniyle çok sayıda vatandaş uykusundan uyanırken, deprem Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan Anlaştı! İmzalar Bugün Atılacak
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan Anlaştı! İmzalar Bugün Atılacak
İçeriği Görüntüle

Deprem-12Depremin ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaşadıkları sarsıntıyı paylaşırken, birçok kişi evlerinden çıkarak açık alanlara yöneldi. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşların depremi daha belirgin şekilde hissettiği ifade edildi. Yetkililer tarafından yapılan ilk değerlendirmelerde, deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz ihbarın alınmadığı belirtildi.

Deprem-9Türkiye'nin aktif fay hatları üzerinde yer alması nedeniyle Gaziantep ve çevresinde zaman zaman benzer büyüklüklerde depremler meydana geliyor. Uzmanlar, küçük ve orta büyüklükteki depremlerin bölgedeki sismik hareketliliğin bir parçası olduğunu belirtirken, vatandaşların deprem konusunda hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekiyor. Özellikle deprem çantası hazırlanması, acil durum planlarının oluşturulması ve binaların dayanıklılık durumlarının kontrol edilmesi konusunda uyarılar yapılıyor.

Deprem Uyarı Sistemi Nedir, Deprem Bildirimi Nasıl Açılır4Depremin hissedildiği bölgelerde ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğü, şu ana kadar herhangi bir hasar tespit edilmediği bildirildi. Yetkililer, resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaların takip edilmesini isterken, vatandaşların doğrulanmamış bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Depremler

Gaziantep ve çevresinde yaşayan vatandaşlar geceyi tedirgin geçirirken, uzmanlar artçı sarsıntı ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. AFAD ve ilgili kurumlar gelişmeleri yakından takip ederken, bölgede olası bir olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Muhabir: Resul Özdil