Medya, spor ve edebiyat dünyası ünlü isim Aziz Üstel’in vefatıyla yasa boğuldu. Galatasaray’ın eski yöneticilerinden olan Üstel’in, bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
1948 yılında dünyaya gelen Aziz Üstel, gazetecilik, televizyonculuk, yazarlık ve çeviri alanlarında önemli çalışmalara imza attı.
Türkiye’de televizyon yayıncılığının gelişiminde önemli rol oynayan Üstel, "Gecenin Konukları" programıyla talk show formatının öncü isimleri arasında yer aldı.
Gazetecilik kariyerine Tercüman ve Günaydın gazetelerinde başlayan Üstel, TRT’de de görev yaptı. Yabancı dizilerin çevirmenliğini üstlenen usta isim, dünya edebiyatından birçok eseri Türkçeye kazandırdı.

Galatasaray’da Yöneticilik Yaptı
Aziz Üstel, medya kariyerinin yanı sıra spor dünyasında da aktif olarak yer aldı. Galatasaray Spor Kulübü’nde yöneticilik görevinde bulunan Üstel, sarı-kırmızılı camianın tanınan isimlerinden biri oldu.
Edebiyat alanında da eserler veren Üstel’in, "Beni Kim Öldürdü", "Osmanlı’nın Son Kartalları" ve "Ölü Çocuklar Şehri" gibi kitapları bulunuyor.
Aziz Üstel’in vefatı, Galatasaray camiası başta olmak üzere sanat ve medya dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı.



