Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 48 Yaşında Hayatını Kaybetti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçirdiği elektrik çarpması sonucu birkaç gündür tedavi gördüğü hastanede 48 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyurdu. Türkiye’yi yasa boğan ölümün ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hastane önünde açıklama yaptı ve cenaze töreninin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.


“Hiç Hak Etmediği Bir Son…”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duygu dolu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç hak etmedi, hiç hak etmediğini düşündüğümüz bir sonla karşı karşıyayız. Hepimiz çok üzgünüz, çok doluyuz. Bu akşam burada taziye almayacağız. Ailenin ricası, hastaneyi boşaltmanız. Yarın hep birlikte onu uğurlayacağız.”

Özel’in açıklamasını yaparken gözyaşlarına hâkim olamaması, tören alanında duygusal anlara sebep oldu.


🕊️ Cenaze Töreninin Programı

CHP Lideri Özgür Özel’in açıklamasına göre, Ferdi Zeyrek için yapılacak resmi tören programı şöyle olacak:

  • 📍 Tarih: Yarın (Güncellenen tarih bilgisi, haber yayınına göre)

    ATAUZDER'den Güçlü Teşkilatlanma Mesajı
    ATAUZDER'den Güçlü Teşkilatlanma Mesajı
    İçeriği Görüntüle
  • 🕚 Saat 11.00: Manisa Büyükşehir Belediyesi binası önünde tören

  • 🕌 Öğle Namazı: Hatuniye Camii’nde kılınacak

  • 📍 Cenaze Namazı ve Uğurlama: Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda, toplu katılımla

  • 🪦 Defin: Zeyrek’in çok sevdiği Birinci Mezarlık

  • 🤲 Taziye Kabulü: 3 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı Fatih Sergi Salonu’nda yapılacak


Osmaniye'den de Taziye Mesajları

Ferdi Zeyrek'in vefatı, yalnızca Manisa’da değil, Osmaniye dahil Türkiye’nin dört bir yanında büyük üzüntü yarattı. Osmaniye’de CHP teşkilatları ve bazı belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaşarak Ferdi Zeyrek’in ailesine ve Manisa halkına sabır diledi.

Osmaniye CHP İl Başkanı Mutlu Yavuzer: “Başkan Ferdi Zeyrek’in ani vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine ve tüm halkımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemiz bir değeri daha erken kaybetti.”

Muhabir: Resul Özdil