Fenerbahçe Spor Kulübü olağanüstü seçimli genel kurulu bugün başlıyor. Kongrede mevcut başkan Ali Koç ile başkan adayı Sadettin Saran, üyeler karşısında seçim öncesi son konuşmalarını yapacak. Başkanlık ve yönetim kurulu seçimi ise yarın gerçekleştirilecek.

Genel Kurul Programı

İki başkan adayının ortak önerisiyle genel kurul, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu yönetiminde yapılacak.

  • Bugün: Genel kurul saat 10.30’da Chobani Stadı’nda başlayacak. Açılışın ardından divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek.

  • 01.03.2024–31.05.2024 ve 01.06.2024–31.05.2025 dönemlerine ilişkin mali raporlar okunacak. Yönetim kurulu faaliyetleri için ibra oylaması yapılacak.

  • 01.06.2025–31.05.2026 bütçesi üyelere sunulacak.

  • Taşınmaz satışı, kiralama ve kulüp mülkleri üzerinde yapılacak yatırımlar konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi üyelerin oylarına sunulacak.

  • 50’den fazla kongre üyesi konuşma yapacak. Ardından Ali Koç ve Sadettin Saran, süre kısıtlaması olmadan kürsüye çıkarak genel kurula hitap edecek.

Oy Kullanma Süreci

Genel kurulun ilk günü, sandık kurulları başkan ve üyelerinin seçimiyle tamamlanacak.

Aziz Yıldırım Genel Kurula Katılmayacak

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamayla kongreye katılmayacağını duyurdu. Ancak Yıldırım, üyelerine özellikle 11, 12 ve 13. maddelerin veto edilmesi yönünde çağrı yaptı. Bu kapsamda, destekçilerinin genel kurula yoğun katılım göstereceği bildirildi.

Seçime Damga Vuracak Konuşmalar

Kongrenin en merakla beklenen anı, mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Sadettin Saran’ın yapacağı konuşmalar olacak. İki adayın da camiaya yönelik vizyonlarını ve projelerini açıklaması, seçimin kaderini etkileyecek.

Muhabir: Resul Özdil