-Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yıllarca emek vermiş 9 sene Osmaniye de görev yapmış Otogar simsarı Ali Koç emekli oldu. Her zaman haktan hakikatten yana olan Ali Koç, Düziçi-Osmaniye-Adana seferleri yapan şoförlerin sevdiği saygı duyduğu bir isim.

-Ali Koç görevinin son kez başındayken yaptığı açıklamada, Ben bu işe yıllarımı verdim 41 yıldır asayiş, simsar, değnekci derler. Belediyeye bağlandıktan sonra asayişci derler. Arkadaşım İbrahim Aksay'la birlikte yapıyoruz, yerime yeni bir arkadaş atandı, herkes beni tanıyor, gece gündüz telefonum çalıyor, her durumdan haberdar ediyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorum, islamı şartlarına uyarak yapıyoruz, uydurmak için çok mücadele veriyorum, kimse kimsenin hakkını yemesin, herkes eşit olması için , sakalımızı ağarttık, torunlar sakalımızı kesiyor, sakallar bir karış olmuştu, sakalların büyüdü diye diye. Bu dünyanın telaşı ölürsen kurtulur, ölüm bizim için kurtuluştur. Kuru yaprak gibi bir o tarafa bir bu tarafa dönersin, dünya dönüyor seni de döndürüyor. Başkanımız eşliğinde anahtar teslim edip yeni arkadaşa yapılacak işleri gösterdim. Yıllar içinde çok güzel dostluklarımız yolcularımız oldu, herkesle yedik içtik. çok insan tanıdık , çok insan işe devam etmemi istedi ama artık benim teskere olma vaktim geldi dedi.

-Ali Koç sözlerinin devamında, 11 yıl Osmaniye'de kaldım, Cemal Algan başkan seçildiği zaman 7 gün sonra Osmaniye'ye tayin oldum. Çocuğum şehit olunca işi bırakmak zorunda kaldım. Düziçi'nde beni tanıyan insanlar işe geri dönmem için ricacı oldu, ve buranın simgesisin dediler artık görevi bırakmanın vakti geldi, herkese çok teşekkür ederim dedi. Haber- Fotoğraf: Ersin Şimşek

https://www.youtube.com/watch?v=sbXAXMdkK3Q