OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU ve İş ve Meslek Danışmanı İpek Manav KOÇ tarafından, Düziçi İlçesinde esnaflara gerçekleştirilen ziyaretlerde, teşvikler anlatıldı.
İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU, “istihdamın korunmasını sağlayan, Kısa Çalışma Ödeneği, istihdamın artırılması için hayata geçirilen istihdam teşvikleri ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik uygulanan Aktif İşgücü Programlarına ilişkin destekler hakkında bilgi verdi. Osmaniye ve tüm ilçelerde işverenlerle çeşitli platformlarda bir araya gelerek teşvik ve yapılandırmalar hakkında bilgi verdiklerini, ilerleyen dönemde de bu bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. 
AKKOYUNLU, İŞKUR’un teşviklerinden faydalanmak için İŞKUR’a kayıt olunması gerektiğini, İşverenlerin lehine olan teşvikleri anlatmak için Düziçili esnaflarla biraraya geliyoruz. Esnaf ziyaretlerimiz yıl boyunca sürecek. “
İş ve Meslek Danışmanı İpek Manav KOÇ, “İŞKUR olarak verdikleri ücretsiz kurslarla vatandaşlara iş imkanı sağlıyoruz. 4 başlık altında verilen kurslar; İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları,UMEM - Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi Kursları, İşbaşı Eğitim (Staj) Programları, Ağır ve Tehlikeli İşler Kapsamındaki Sertifika Programları ile hem işverene kalifiyeli elaman imkanı sağlıyoruz hem de işsizliğe çözüm buluyoruz. 
En çok talep edilen kurs olan İşbaşı Eğitim Programları Kursu kısaca tanımlayacak olursak
İşsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını teminen Kurumca belirlenen asgari şartları taşıyan işyerlerinde işbaşında eğitilmesine yönelik programlardır. 
Bir mesleği olmakla birlikte, yeni mezun olması veya uzunca bir süre kendi mesleğinde çalışma olanağı bulamayan ve mesleği ile ilgili bilgi, beceri ve tecrübesini artırmak isteyen işsizlerin, mesleklerini geliştirebileceği işletmelerde, Hizmet sektöründe 3 ay, İmalat sektöründe 6 ay süre ile işletmeden herhangi bir ücret almaksızın iş deneyimi ve işletme kültürü kazanma amacıyla düzenlenen programlardır.
Program boyunca, stajyere İŞKUR tarafından günlük 77.-TL ödenmekte ve Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı’na karşı sigortaları yapılmaktadır. Ayrıca, program sonunda işletme yetkilisi ve İŞKUR’un birlikte imzaladıkları stajyer belgesi düzenlenerek stajyere verilmektedir. Söz konusu programın amacı, işverenlerin tecrübeli işçi taleplerinin karşılanması ve işçilerin de yeni mezun olmasından kaynaklanan tecrübe eksikliği veya uzunca bir süre kendi mesleğinde çalışma olanağı bulamaması nedeniyle mesleki gelişimini sağlamak suretiyle istihdam edilebilirliğinin artırılmasıdır.” Dedi. Haber: Ersin Şimşek