Osmaniye’nin Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında buğday ve bezelye ekili alanlarda toprak numunesi alımı gerçekleştirdi. Sezon öncesi yapılan analizler, üretimde verimliliği artırmayı hedefliyor.

Topal: Arıcılıkta Güçlü Adımlarla İlerliyoruz
Topal: Arıcılıkta Güçlü Adımlarla İlerliyoruz
İçeriği Görüntüle

Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (7)Verimli Üretim İçin Bilimsel Adım

Toprak analizlerinin amacı, tarım alanlarının besin elementi durumunu belirlemek ve çiftçilere en doğru gübreleme önerilerini sunmak. Böylece üreticilerin hem maliyetlerini azaltması hem de verim artışı sağlaması hedefleniyor.

Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (6)Numune alma çalışmaları, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özcan Demirtaş öncülüğünde teknik personeller tarafından sahada titizlikle yürütüldü.


Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (5)Çalışmalar Aralıksız Sürecek

Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir tarım uygulamalarını desteklemek adına demonstrasyon faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (3)İlçede bilinçli ve planlı üretim için yapılan bu çalışmaların, çiftçilere önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (2)Düziçi’nde Buğday Ve Bezelye Tarlalarında Toprak Numunesi Alındı (1)

Muhabir: Enes şimşek