Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya, Gazze'nin uzun süredir dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olduğunu ve yaklaşık 2 milyon Filistinlinin, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde serbest dolaşım hakkından mahrum bir şekilde yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. İsrail'in saldırılarıyla zorlaşan şartlarda, halkın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini vurguladı.

 Gıda, Su ve Barınma Sıkıntısı

Asarkaya, Gazze'de yaşam alanlarının, mülteci kamplarının, hastanelerin ve sivil halkın hedef alındığını, 7 Ekim'den bu yana 25 binden fazla insanın, çoğunluğu çocuk ve kadın, hayatını kaybettiğini açıkladı. Binlerce evin yıkıldığını ve 2 milyona yakın insanın yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını, en büyük sıkıntılardan birinin de içme suyu bulunamaması olduğunu dile getirdi.

İHH'nın Gazze'deki Yardım Faaliyetleri

Asarkaya, İHH'nın Gazze'deki yardım faaliyetlerine değinerek, 7 Ekim'den bugüne kadar 58.170 kişilik gıda kumanyası, 444.072 kişilik sıcak yemek, 1.000 çocuğa elbise, 5.530 hijyen paketi, 500 kişilik ilaç ve tıbbi malzeme, aralarında yürüteçler, battaniyeler, ilk yardım çantaları, koltuk değnekleri, mazot desteği sağlanan ambulanslar, hasta bezleri, tıbbi yataklar ve tekerlekli sandalyelerin ulaştırıldığını belirtti. Bu hizmetlerin devam edebilmesi için halkın desteğini beklediklerini ifade etti.

Gazze Içme Suyu

İHH'nın Gazze Ofisi ve Çalışmaları

Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı, İHH'nın Gazze çalışmalarının, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi'nde 30 personel aracılığıyla yürütüldüğünü, Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üretildiğini ve acil sağlık yardımları yanı sıra gıda ve temiz içme suyu sağlamak için halkın destekleriyle hizmet verdiklerini açıkladı.

Adana'da kavgada iki kişi yaralandı Adana'da kavgada iki kişi yaralandı

Destek Çağrısı

Asarkaya, acil ihtiyaçlar ve hizmetlerin devam edebilmesi için Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği'nin banka hesap numarasını paylaşarak, destek olunması çağrısında bulundu. Bu desteğin, Gazze'deki insani krize dair farkındalık yaratmak ve yardımın sürekliliğini sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Acil ihtiyaçlar ve hizmetlerin devam edmesi için :

Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği

TR900020500009104761300001

Muhabir: Mehmet Çardak