Toplantı, Ramazan Bayramı'nın birinci gününe denk geldi ve Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç'ın meclis salonunda düzenlendi.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (5)Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç'ın divan başkanlığına davet edilmesiyle başlayan meclis toplantısında, Başkan Amaç açılış konuşmasını yaptı.

Meclis üyelerinin Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Amaç, seçimlerin Dörtyol'a hayırlı olmasını diledi ve uyum içinde Dörtyol için çalışacak bir ekibin oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (4)Toplantıda, MHP ve CHP gruplarının önergesi ile 2024 yılı Ocak ayından itibaren gerçekleşen belediye çalışmalarını incelemek üzere Denetleme ve İnceleme Komisyonu'nun kurulması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. CHP grubunun Tarım Komisyonu kurulmasına dair önerisi de oy birliğiyle gündeme alındı.

Toplantı, en genç belediye meclis üyeleri Nida Bölükbaşı ve Tuğba Ölmez'in katip üyeliklere seçilmesiyle başladı. Toplantının devamında, Meclis'in 1. ve 2. başkan vekili seçimleri yapıldı. CHP grubu Musa Kanarığ ve Yaşar Balcı'yı, MHP grubu ise Mustafa Onal ve Osman Görgen'i aday gösterdi. Gizli oylama sonucunda CHP'nin adayları Musa Kanarığ ve Yaşar Balcı, sırasıyla 1. ve 2. başkan vekili olarak seçildi.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (2)Diğer önemli konular arasında, meclis gündemi görüşülürken tüm oylamalarda divan heyetine oyların sayımı için yetki verildi. Belediye meclis üyeleri katip üye seçimlerinde CHP grubu asil katip üye olarak Nida Bölükbaşı ve Sait Temel, yedek katip üye olarak Ziya Hasoğlu ve Yusuf Çetin'i önerdi ve oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Encümen üyelikleri için 3 üyenin seçimi yapıldı. CHP grubu Hakan Türker, Ziya Hasoğlu ve Fahrettin Arı'yı önerirken, MHP grubu Ahmet Oğuz Seçer, Pınar Özel ve Mustafa Özel'i önerdi. Gizli oylama sonucunda CHP'nin önerdiği isimler seçildi.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (3)Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP'den Mehmet Yeter, Alican Aşiran ve Tuğrul Ocak; MHP'den ise Ali Açıcı ve Mustafa Özal seçildi. İmar Komisyonu'nda CHP grubundan Tuğba Ölmez, Musa İlhan ve Nida Bölükbaşı; MHP grubundan ise Pınar Özel ve Hamdi Evren oy birliğiyle seçildiler.

Eğitim Komisyonu'nda CHP'den Alparslan Yalçın, Resul Sade ve Sait Temel; MHP'den ise Kadir Gök ve Murat Ocak oy birliğiyle seçildiler. Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu'nda CHP'den Musa Kanarığ asil ve Bedir Hamitgil yedek üye olarak seçilirken, MHP'den Murat Ocak asil ve Mustafa Sarıoğlu yedek üye olarak sunuldu.

Tadilat Komisyonu'na CHP'den Tamer Ilgaz asil ve Osman Varlı yedek üye olarak; MHP'den Mustafa Sarıoğlu asil ve Adem Altınışık yedek üye olarak önerildi. Tamer Ilgaz ve Osman Varlı oy çokluğu ile seçildiler.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (1)2023 yılı faaliyet raporu, Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç'ın dışarı çıkmasıyla Meclis 1. Başkan Vekili Musa Kanarığ başkanlığında onaylandı ve oy birliğiyle kabul edilmedi.

2023 yılı denetim raporu okundu. Dörtyol Belediyesi memurlarına sosyal denge tazminatı verilmesi için yetkili sendika ile sözleşme yapılması ve bu sözleşmeyi yapmaya Belediye Başkanı'na yetki verilmesi de kabul edildi.

Çukurova Belediyeler Birliği'ne asil üyeler Resul Sade, Bedir Hamitgil, Osman Varlı ve Yaşar Balcı; yedek üyeler Yusuf Çetin ve Sait Temel oy çokluğu ile seçildiler. Körfez Katı Atık Birliği'ne asil üye Musa İlhan, yedek üye Ziya Hasoğlu olarak seçildiler.

Kent Konseyi'nin oluşturulması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi toplantısının aylık gün ve saati her ayın ilk iş günü saat 15:00 olarak belirlendi. Meclisin tatil günü ise Ağustos ayı olarak kabul edildi.

Denetleme ve İnceleme Komisyonu'na CHP'den Mehmet Yeter, Bedir Hamitgil ve Alparslan Yalçın; MHP'den Osman Görgen ve Ahmet Oğuz Seçer oy birliğiyle seçildi.

Dörtyol Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yeni Başkan Ve Komisyon Seçimleri Gerçekleşti (6)Tarım Komisyonu'na CHP'den Resul Sade, Ziya Hasoğlu ve Alparslan Yalçın; MHP'den Adem Altınışık ve Mehmet Yıldızhan oy birliğiyle seçildi.

Kepezli Sevinç Özdemir, Sırbistan yolunda Kepezli Sevinç Özdemir, Sırbistan yolunda

Toplantı, Adana Çukurova Belediyesi'nden atanan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara'nın tanıtılması ve dilek ve temennilerle sona erdi. Meclis 2 Mayıs 2024 tarihinde saat 15:00'te yeniden toplanmak üzere sona erdi.

Muhabir: Resul Özdil