Mersin’in Tarsus ilçesinde bir lisede yaşanan olayda, doğum günü dolayısıyla dağıtılan çikolataları tükettikleri öne sürülen 10 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tarsus’a bağlı Bağlar Mahallesi’nde bulunan Tarsus Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 9. sınıfta öğrenim gören öğrenciler, okulda bir arkadaşlarının doğum günü için dışarıdaki bir marketten alınan çikolataları yedikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyeti yaşadı. Zehirlenme şüphesi üzerine okul yönetimi durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Okula sevk edilen ambulanslarla 10 öğrenci Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu da hastaneye giderek öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan, doğum günü için iki koli çikolatanın alındığı markete zabıta ekipleri tarafından inceleme yapıldı. İlk tespitlerde bazı ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiği ve sağlıksız koşullarda muhafaza edildiği belirlendi.
Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.




