Hakkari: Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde olumsuz hava koşulları sebebiyle 12 Ocak Cuma günü il genelindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitim ile Rehberlik ve Araştırma merkezlerinde eğitime ara verildiği belirtildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı açıklandı.

Şırnak: Şırnak Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtilerek, devam eden yoğun kar ve meydana gelebilecek buzlanma nedeniyle eğitim öğretime ara verildiği duyuruldu. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Bingöl: Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, yoğun kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle Kürdan ve Döşengi İlkokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere münhasır olmak kaydıyla 12 Ocak Cuma eğitim öğretime ara verildiği ifade edildi.

Doğu illerinde alınan bu kararlar, öğrencilerin ve velilerin güvenliği açısından önlem niteliğindedir. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılması da dikkat çekici bir önlemdir.

Editör: Resul Özdil