Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ile Maliye Bakanlığı’nın ortak kararıyla hazırlanan tebliğe göre, özel okul eğitim desteği yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya’nın tamamı ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerini kapsıyor. Eğitim kademelerine göre destek miktarları 33 bin TL ile 38 bin TL arasında değişiyor.

Yetkililer, programın amacının depremden doğrudan etkilenen çocukların eğitim hayatının kesintisiz devam etmesini sağlamak olduğunu belirtiyor. Ancak Osmaniye’deki öğrencilerin listede yer almaması kafalarda soru işareti oluşturdu.
Özel okul öğrencileri için destekten faydalanacak kademeler: ilkokul 3-4, ortaokul 7-8 ve lise 11-12. Daha önce destekten yararlanan öğrenciler de yeni dönemde ödemeye hak kazanacak. Ödemeler Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
Eğitim uzmanları ve veliler, Osmaniye’deki öğrencilerin bu kapsam dışında bırakılmasını sorguluyor ve yetkililerden açıklama bekliyor.





