Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına yönelik tepkiler artarak büyüyor. CHP Osmaniye İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Karalar’ın tutuklanmasını “hukuksuz bir müdahale” olarak değerlendirerek, bu durumun yalnızca bir kişiyi değil, halkın oyunu ve iradesini hedef aldığını vurguladı.
“Demokrasiye ve Hukuka Açık Bir Darbe”
CHP Osmaniye İl Başkanlığı, Zeydan Karalar’a yönelik yargı sürecinin adil olmadığını ve siyasi saiklerle yürütüldüğünü öne sürerek, yaşananların Türkiye’de demokrasiye vurulmuş yeni bir darbe olduğunu ifade etti.
“Bu karar, sadece bir kişiyi değil; milyonlarca seçmenin sandıktaki iradesini yok saymaktır.”
— CHP Osmaniye İl Başkanlığı Açıklaması
“Zeydan Karalar Yalnız Değildir!”
Açıklamada, Zeydan Karalar’ın halkın oylarıyla seçilmiş meşru bir belediye başkanı olduğunun altı çizilerek, bu tutuklamanın halkı cezalandırma anlamı taşıdığı ifade edildi. CHP Osmaniye İl Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden de yapılan açıklamalarda şu ifadeler dikkat çekti:
“Halkın iradesini yok sayan bu hukuksuzluğa karşı susmayacağız. Adaleti, demokrasiyi ve seçme hakkını sonuna kadar savunacağız!”
CHP örgütleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaş, Adana’da ve çevre illerde tepkilerini sürdürürken, hukuka ve demokratik değerlere sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.
“Bu karar, sadece bir kişiyi değil; milyonlarca seçmenin sandıktaki iradesini yok saymaktır.”
“Halkın iradesini yok sayan bu hukuksuzluğa karşı susmayacağız. Adaleti, demokrasiyi ve seçme hakkını sonuna kadar savunacağız!”





