Yanık, "Adaylıktan çekilmem söz konusu değil. Türk milliyetçisi ve Atatürkçü bir Türk genci olarak benim CHP ile bağım 20 yıllık bir süredir devam ediyor. Aday olma nedenim akraba ilişkileri üzerinden rant devşirmek değil, Güneysu için daha iyisini yapacağıma olan inancımdır" dedi.

Şadi Özdemir: "Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız" Şadi Özdemir: "Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız"

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde gözlerin özellikle çevrildiği bazı seçim bölgeleri var. Bu seçim çevreleri ise parti liderlerinin memeketleri. Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir birlerine karşılıklı jest yaptı.

AKP, Osmaniye'yi MHP'ye bırakırken, MHP Lideri Bahçeli de Recep Tayyip Erdoğan'a jest için Erdoğan'ın memleketi olan Rize'nin Güneysu ilçesinde aday göstermeme kararı aldı.

CHP'nin adayı olay oldu

Öte yandan Rize'de CHP'nin Çayeli İlçe Başkanlığı Büyükköy Beldesi'nde Belediye Başkan adaylarının Mevlüt Çağıran olduğunu açıkladı. Çağıran ise, kendisinin eskiden CHP'li olduğunu şimdi ise AK Parti'yi desteklediğini açıklayarak CHP Çayeli İlçe Başkanlığı'nın hatasını düzeltmesini istedi. 2 yakın akrabasından birinin iktidar partisinden seçilmiş mevcut belediye başkanı olduğunu, diğerinin ise aday adayı olduğunu hatırlatan Çağıran, olayı ailelerine yönelik yapılmış kasıtlı bir 'seçim oyunu' olduğunu savundu.

Saymaz: Güneysu'da da yaşanır mı?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Çayeli'nde yaşanan bu durumun ardından CHP'nin Güneysu ilçesinde de benzer bir durumun yaşanacağına dikkat çekti.

CHP'nin Güneysu Adayı Hüseyin Yanık ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki akrabalığa dikkat çeken Saymaz, "Şimdi bu yazımdan sonra Yanık'ın 'Adaylıktan haberim yoktu. Biz ailece AK Partiliyiz' diye açıklama yaparak çekilmek zorunda bırakılmasından endişe etmiyor değilim" diye yazdı.

Editör: Mehmet Çardak