Burkaş, siyaset kariyeri, adaylık gerekçeleri ve önümüzdeki süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Canlı yayına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Burkaş, “Çukurova Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunuyum. İki çocuk babasıyım ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde şantiyeleri olan bir iş insanıyım. Ailemiz uzun yıllardır CHP içinde siyasetle iç içe olmuştur. Bu geleneği devam ettiriyoruz ve şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Yönetimi’nde görev yapıyorum” dedi.
Adaylık kararını ise “Düziçi’de değişim gerekliydi. Örgütün adamı olarak, partimize yıllardır emek veren kadınların, gençlerin ve yol arkadaşlarımızın desteğiyle yola çıktım. Hiçbir kişi veya ekibin adayı değilim, CHP’nin ve Düziçi halkının adayıyım” sözleriyle açıkladı.
Muhammet Burkaş, ilçe başkanlığı adaylığının uzun vadeli bir siyasi yolculuk olarak görülebileceğini vurgulayarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı koltuğun ağırlığını taşıyabileceğimi düşündüğüm için adayım. Bu görev, CHP’nin en önemli sorumluluklarından biri. İlçe başkanlığı, partimizin değerlerini temsil etmek açısından büyük bir onurdur” dedi.
Eski yönetimi değerlendiren Burkaş, “Geçmiş dönem başarısız bir süreçti. Kazanabileceğimiz bir seçimi kaybettik. Eğer önümüzdeki yerel seçimlerde ilçe başkanı olarak partimizin bayrağını belediyeye asamazsam, görevimi ilk haftasında bırakacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Burkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmenine, Düziçi halkına güveniyorum. Halkımızın yaşadığı zorlukları biliyorum. Başaramazsam istifa ederim ama mücadelemden asla vazgeçmem. Partimin bir ferdi olarak yoluma devam edeceğim.”
Yayın boyunca soruları samimi bir şekilde yanıtlayan Burkaş, parti içi birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çekerek, “Önümüzdeki süreçte partiyi bölen değil, birleştiren bir duruş sergileyeceğiz. Tüm aday arkadaşlarımızla kol kola girerek seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Canlı yayında soruları yanıtlayan Muhammet Burkaş, Düziçi siyasetiyle ilgili eleştirilerini de dile getirdi. Burkaş, “Hiç kimse beni işaret etmedi. Ben, il yöneticisi olarak arkadaşlarıma ‘Bu işe gönül verecek kim varsa yanlarında durayım, beraber mücadele edelim’ dedim. Ancak arkadaşlarım bana güvenlerini ifade ederek, benim aday olmamı istediler. Bu sürecin başarısı ekip ve örgütle mümkündür. Köylerden başlayan örgütlenme, partimizin temelidir” ifadelerini kullandı.
Burkaş, partide tekrarlayan aynı isimlerin görev alması konusuna da değinerek, “Aynı isimlerin sürekli aynı noktalarda olmasını uygun görmüyorum. Kimse birilerinin adayı olarak çıkmasın; kendi kişiliği ve ekip çalışmasıyla aday olsun. Parti dışından müdahalelere karşı sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.
Burkaş “İlçe yöneticilerimiz süreci adil bir şekilde yürüttü"
Mevcut ilçe yönetiminin tarafsızlığı konusunda ise Burkaş, “İlçe yöneticilerimiz süreci adil bir şekilde yürüttü. Delegasyon seçiminde taraf tutmadılar ve hep birleştirici oldular. Bu yaklaşım, partimize yakışandır” dedi. Ayrıca, geçmiş dönem muhalefet emekçilerini takdir ederek, “Her köyde, her beldede bayrağı dalgalandıran partililer elleri öpülesi insanlar. Onlar sayesinde CHP’nin onuru yaşanıyor” şeklinde konuştu.
Yerel siyasi düzenin değişip değişmeyeceği sorusuna da yanıt veren Burkaş, “Benim aday olmam bir değişimin başlangıcıdır. Eğer seçilirsem, Düziçi’nde CHP’yi güçlendirecek ve halkın sorunlarını çözmeye odaklanacak bir yönetim anlayışı oluşturacağız” dedi.
Rakip adaylarla olan ilişkisini de açıklayan Burkaş, “Siyasi ayrışma yok; fikir alışverişiyle ortak noktalarda buluşuyoruz. Her iki taraf da partimize emek vermiştir ve fanatizme kapılmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ailesinin ve yakın çevresinin adaylık sürecini desteklediğini de vurgulayan Burkaş, “Bu yola çıkarken aileme her şeyi anlattım. Maddi ve manevi fedakârlıklar olacak, işimden ve ailemden uzak kalacağım. Ancak ailem ve yakın çevrem yanımda. Cumhuriyet Halk Partisi benim için kocaman bir aile ve çocuklarımı da partinin içinde yetiştiriyorum” dedi.
Burkaş, konuşmasının sonunda CHP üyelerine ve Düziçi halkına güvenini yineleyerek, “Örgütümüz ve halkımız en doğru kararı verecek, partimizin bayrağını birlikte yükseklere taşıyacağız” diye konuştu.
Burkaş: Düziçi CHP’de Yenilik ve Birleştirici Güç Sözü Verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düziçi ilçe başkan adayı Muhammet Burkaş, katıldığı canlı yayında seçim süreci, projeleri ve öncelikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Burkaş, rakiplerinden ayrılan en önemli özelliğinin birleştirici güç olduğunu vurgulayarak, partiyi gençleştirip, halkla iç içe bir yönetim anlayışı benimseyeceğini söyledi.
Burkaş, seçilmesi durumunda ilk olarak parti binası ile ilgili yol haritası çizeceklerini ve Cumhuriyet Halk Partisi için kalıcı bir ilçe binası kazandırmayı hedeflediğini belirtti. Gençler ve kadınlar için sosyal aktivite alanları oluşturmayı, kütüphaneler, kafeler ve piknik alanları gibi projeleri hayata geçirmeyi planladığını açıkladı.
Düziçi’nde mevcut belediyedeki sorunlara da değinen Burkaş, mobbing uygulamaları, organize sanayi sorunları ve içme suyu problemleri gibi konularla ilgili etkin bir muhalefet yürüteceklerini ifade etti. “Halkın sesi olmaya aday oldum. Belediye çalışanlarının ve vatandaşın yanında olacağım, sorunlarını çözeceğiz” dedi.
Burkaş, vatandaşla mesafe koymadan yönetim yapacağını da sözlerine ekledi. “Telefonum 24 saat açık olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı herkese açık olacak. Sorunları anında veya uzun vadede çözmek için elimizden geleni yapacağız,” diye konuştu.
Seçimi kazanması durumunda ilk bir ayda atacağı adımlardan bahseden Burkaş, çiçek kabul etmeyeceğini, bunun yerine CHP’lilerin katılımıyla bir hatıra ormanı oluşturacaklarını ve gençlere, kadınlara oranın takibini vereceklerini açıkladı. Ayrıca partinin büyüklerini ziyaret edip destekleri için teşekkür ederek projelerle ilgili önerilerini alacağını söyledi.
Burkaş, CHP’nin genç nesil için de güçlü bir alan olacağını belirterek, “Gençleri yetiştireceğiz, onların önünü açacağız. Partiyi birleştirici güç olarak yöneteceğiz. Kimsenin önünü tıkamayacağız. Kucaklayarak bir değişim gerçekleştireceğiz,” ifadelerini kullandı.
Canlı yayının sonunda Burkaş, samimi cevapları ve halka verdiği sözler için teşekkür ederek, CHP’nin Düziçi'nde yenilikçi, birleştirici ve halka yakın bir yönetim anlayışıyla yoluna devam edeceğini vurguladı.






