2024 yılı itibariyle milyonlarca cep telefonu hat sahibini ilgilendiren bir duyuru geldi. Turkcell, PTT, Vodafone ve Türk Telekom hat sahipleri için başvuruları açılan 321 TL para iadesi süreci başladı. Son 24 ay içinde hat taşıma işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, belirli şartlar altında bu iadeye başvurarak 15 gün içinde paralarını alabilecekler.

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Büyük Müjde: Üçlü Ödeme Formülü ile 31.000 TL’ye Varan Destek Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Büyük Müjde: Üçlü Ödeme Formülü ile 31.000 TL’ye Varan Destek

Detaylar:

  • Cep telefonu tarifelerinde yaşanan rekabet ve fiyat artışlarına tepki olarak birçok kullanıcı hat taşıma işlemi gerçekleştirmişti.
  • Turkcell, PTT, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına hitap eden para iadesi kampanyası, "Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi" başlığı altında duyuruldu.
  • Hat sahipleri, hat iptali sonrasında hesaplarında kalan bakiyeleri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama/TL İade Talep linkinden sorgulayabilir ve talep edebilirler.
  • Başvurunun ardından 15 gün içerisinde geri ödeme yapılacak. Bu süreçte adlarına devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitleri bakiyeden tahsil edilecektir.
  • Kullanıcılar, 24 ay içinde hat taşıma işlemi yapmışlarsa, belirtilen şartlar doğrultusunda başvuru yaparak 321 TL para iadesi alabilirler.

Bu kapsamlı para iadesi kampanyası, hat sahiplerine ekonomik bir destek sağlamayı amaçlamaktadır.

VODAFONE, TÜRK TELEKOM PTTCELL PARA İADESİ NASIL ALINIR?

Konu hakkında Vodafone tarafından yapılan açıklamada "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz" denilerek para iadesi için süre hatırlatması yaptı.

Türk Telekom ve PTTCell gibi diğer operatörlerde de hat taşıma işleminde hatta kalan paraların iadesi yapılmakta olup para iadesi için kişinin kendisinin başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapan kişilere 15 gün içerisinde para iadesi yapılmaktadır. Bu rakam hatta unutulan para üzerinden hesaplanır ve birebir aynı tutarda yatırılır.

Editör: Mehmet Çardak