Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde mezarlık ziyareti gerçekleştirerek depremde hayatını kaybeden vatandaşları dualarla andı.
Ziyaret kapsamında mezarlara karanfil bırakıldı dualar edildi.
6 Şubat Unutulmadı 6 Şubat 2023’te 11 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin yıl dönümünde düzenlenen anma programına, BTP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Hatice Kaya, parti yöneticileri ve partililer katıldı.
Program boyunca duygu dolu anlar yaşanırken, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar rahmetle anıldı.
Hatice Kaya’nın Konuşmasında “11 ilimizin etkilendiği 6 Şubat depremimizin 3. seneyi devriyesindeyiz. Depremde ailelerimiz vefat etmiş bulunmakta. Çocukları, anneleri, babaları kaybettik. Bundan sonraki umudumuz artık; bundan sonraki akıllı evler ve halkımızın vefat etmediği ev sistemine geçilmesini talep etmekteyiz. Çocukların ölmediği, anne babasız kalınmadığı, depreme dayanıklı evler olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü deprem bölgesindeyiz. Mecburen böylesi bir sisteme geçilmesi gerekiyor. Bunun aslında vicdani ve kamu sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.
“Bu Bir Zorunluluktur”
Kaya’nın konuşmasında, deprem gerçeğiyle yaşayan bölgelerde güvenli ve depreme dayanıklı yapıların hayata geçirilmesinin artık ertelenemez bir zorunluluk olduğu vurgulandı. Parti yetkilileri, benzer acıların yeniden yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması çağrısında bulundu.






