Bitcoin, son 24 saat içinde sert düşüş yaşayarak 60 bin doların altına geriledi. Fed'in faiz kararı öncesinde yaşanan bu düşüş, piyasalarda endişe ve belirsizlik yarattı.

Bitcoin, dün gece saatlerinde 63 bin dolar seviyelerinde bulunurken, Changpeng Zhao'nun hapis cezası haberiyle birlikte hızla değer kaybetti. Şu an itibarıyla 58 bin dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 8'e kadar ulaştı.

Hatay'ın lezzet çarşısı tamamlanmak üzere Hatay'ın lezzet çarşısı tamamlanmak üzere

Haftalık bazda ise Bitcoin'in değer kaybı yüzde 10'a yaklaştı. 14 Mart'ta tüm zamanların en yüksek seviyesini 73 bin 750 dolarla kaydeden Bitcoin, son 46 gündür süren düşüşle yüzde 18'in üzerinde değer kaybetti.

Changpeng Zhao'nun hapis cezasıyla ilgili olarak, Seattle Federal Mahkemesi'nde görülen dava sırasında savcılar 3 yıl hapis cezası talep ederken, savunma avukatları 5 ay denetimli serbestlik önerisinde bulundu. Eski CEO'nun avukatları, Zhao'nun hatasını kabul ettiğini, ABD'ye gönüllü olarak geldiğini ve işbirliği yaptığını savundu.

Zhao'nun cezası, "kara para aklamaya karşı yeterli önlemleri almadığı" gerekçesiyle verildi. Bir zamanlar "kripto sektörünün en güçlü kişisi" olarak kabul edilen ve "CZ" olarak bilinen Zhao, şimdi 4 ay hapis cezasıyla karşı karşıya.

Bitcoin'in hızla düşüş yaşamasıyla birlikte, kripto para piyasalarında endişe ve belirsizlik hakim. Changpeng Zhao'nun hapis cezası, sektördeki düzenlemeler ve yasalara uyumun önemini bir kez daha gündeme getirdi. Gelecekte, benzer olayların piyasalara etkisi daha da yakından izlenecek.

Editör: Resul Özdil