Bursa Yıldırım MTAL, sektöre ve öğrencilere neler vadediyor? Bursa Yıldırım MTAL, sektöre ve öğrencilere neler vadediyor?

Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 2. sınıf öğrencisi Zerrin Güntürkün, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Bi̇lsem Öğrencisi  Güntürkün, Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi Oldu (1)Kanada merkezli olan ve dünya çapında online düzenlenen Caribou Matematik Yarışması, öğrencilerin matematikle ilgili becerilerini geliştirmeyi ve problem çözme yeteneklerini artırmayı amaçlayan prestijli bir organizasyondur.

Bi̇lsem Öğrencisi  Güntürkün, Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi Oldu (2)Danışman öğretmen Neslihan Aktaş önderliğinde hazırlanan Zerrin Güntürkün, 13 ülkeden 2213 kişinin katıldığı yarışmada tüm soruları doğru cevaplayarak birincilik elde etti.

Bi̇lsem Öğrencisi  Güntürkün, Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi Oldu (3)Başarısıyla Osmaniye'nin gurur kaynağı olan Zerrin Güntürkün'ün başarısını kutlayan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz da tebriklerini paylaştı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehitler diyarı Osmaniye'mizin eğitimde gösterdiği başarı bizi ayrı bir gururlandırıyor" ifadelerine yer verdi.

Bi̇lsem Öğrencisi  Güntürkün, Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi Oldu (4)Zerrin Güntürkün'ün bu büyük başarısı, Osmaniye'nin eğitimdeki potansiyelini ve başarı grafiğini daha da yükselttiği gözlemleniyor.

Editör: Resul Özdil