Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Osmaniye İl Temsilcisi ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, basının demokratik toplumlar için taşıdığı önemi bir kez daha vurguladı.

Yüksel Kaya, gazetecilerin bağımsızlık ve çoğulcu demokrasiye olan inançlarından güç aldığını belirterek, "Demokratik ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız ve ilkeli basının yeri çok önemlidir. Gazeteciler, halkın doğru bilgilere ulaşmasını sağlayan köprülerdir" dedi.

Muzaffer Yüksel Kaya 2Kaya, gazetecilerin zor koşullarda dahi doğruyu savunarak toplumu bilgilendirme görevini yerine getirdiğini ifade etti. "Çalışan gazeteciler, mesleklerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar ve bu emeklerinin takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum" diyen Kaya, gazeteciliğin toplumlar için kritik bir işlev gördüğünü belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Osmaniye'de Kur'an kursu açılışına katıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Osmaniye'de Kur'an kursu açılışına katıldı

Yerel basının gücüne olan inancını yineleyen Kaya, gazetecilerin toplumların doğru bilgilendirilmesindeki kritik rolünü ve demokratik süreçlerin işlerliğindeki etkisini vurguladı.

Editör: Resul Özdil