Osmaniye’de Tarihe Can Veren Restorasyon Çalışmaları
Bakan Ersoy, Hatay ve Kahramanmaraş’ın yanı sıra Osmaniye’de de depremden etkilenen kültür varlıklarının restorasyon ve ihya çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Osmaniye’de yıkılmış veya hasar görmüş müzeler ve tarihî yapılar, tek tek onarılıyor ve bölgenin turizme kazandırılması hedefleniyor.
Geleceğe Miras Projesi Osmaniye’de Etki Yaratıyor
‘Geleceğe Miras’ kapsamında Osmaniye’de yürütülen restorasyon ve arkeolojik çalışmalar, hem yerel istihdama katkı sağlıyor hem de turizme doğrudan destek oluyor. Bakan Ersoy, “Osmaniye’de yürütülen kazılar ve restorasyonlar sayesinde kültürel mirasımız korunuyor, turizm altyapısına güçlü katkılar sunuluyor” dedi.
Turizm ve Konaklama Kapasitesi Artıyor
Bakan, Osmaniye’nin de dahil olduğu Akdeniz Bölgesi’nde turizm altyapısına yapılan yatırımlara değinerek şunları aktardı: “2002’de 610 konaklama tesisi varken bugün bölgedeki yatırımlarla 3 bin 845 tesise ulaşıldı. Yatak kapasitesi 161 binden 684 bine çıkarıldı. Osmaniye’de de ziyaretçilerin konforu ve hizmet kalitesi artırılıyor.”
Osmaniye’de Kültür Turizmi Stratejik Öncelik
Ersoy, Osmaniye’deki çalışmaların bölgenin kültür turizmi potansiyelini ön plana çıkaracağını vurgulayarak, tarihi eserlerin korunması, müzelerin canlandırılması ve kültürel etkinliklerin desteklenmesinin, yerel ekonomiye doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.




