Bahçe İlçesi için yıllardır önemli sorunlardan biri olan su problemi, AK Parti Bahçe İlçe Başkanı Zübeyir Kılıç’ın verdiği müjdelerle çözüme kavuşuyor. İlçemize iki büyük hizmetin hayata geçirileceği açıklandı.

İnderesi Köyü Göleti Onaylandı
Uzun süredir beklenen İnderesi Köyü Göleti’nin yapım ihalesi bugün onaylandı. Daha önce ihalesi feshedilen gölet, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek ve temelden yüksekliği 30,50 metre olacak. Tamamlandığında 312 hektar (yaklaşık 3.120 dekar) alanın sulanması hedefleniyor. Maksimum depolama hacmi ise 2.611 hm³ olacak.
Başkan Kılıç, göletin tamamlanmasıyla özellikle İnderesi Köyü, çevre köyler ve ilçenin su sorununun köklü bir çözüme kavuşacağını belirtti. Bu proje, hem tarımsal faaliyetleri hem de halkın günlük su ihtiyacını karşılamak açısından büyük önem taşıyor.

Dere Kenarlarında Güvenlik Artıyor
İkinci müjde ise DSİ tarafından yapılan ve hastane önü dere boyundaki korkuluk ihalesinin tamamlanmasıyla ilgili. Bu çalışma sayesinde dere kenarları daha güvenli hale gelecek. Çocuklar ve vatandaşlar için çevrenin güvenli ve sağlıklı bir hale gelmesi amaçlanıyor.
Başkan Kılıç, iki kıymetli hizmetin ilçeye ve köylere kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, İl Başkanı Sadi Binboğa ve tüm katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Başkan Kılıç’tan Mesaj
Zübeyir Kılıç, “İlçemiz için uzun süredir beklenen su sorununun çözümü ve dere güvenliğinin sağlanması ile hem tarımsal üretim hem de vatandaşlarımızın güvenliği artacak. Bu projeler, ilçemize ve köylerimize büyük katkı sağlayacak” dedi.
Bu iki proje, Bahçe İlçesi’nin altyapı ve yaşam kalitesini artıracak önemli yatırımlar olarak dikkat çekiyor. İnderesi Köyü Göleti tamamlandığında, sulama kapasitesi ile tarımsal üretime katkı sağlarken, dere kenarındaki korkuluklar ise güvenliği artırarak, vatandaşların gönül rahatlığıyla yaşamasına imkan tanıyacak.





