Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da duyuracağı aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte, devlet memurları, sözleşmeliler ve emeklilerin maaş artışına dair beklentileri daha da arttırdı.

TÜİK'in kasım ayına ait verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66'lık bir artış gerçekleşti. Bu durum, 5 aylık dönemde maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranının aşılmasıyla birlikte enflasyon farkı beklentilerini gündeme getirdi.

Asgari Ücrete Ara Zam Yolunda: Uzman Tahminine Göre Yeni Zammın Detayları Asgari Ücrete Ara Zam Yolunda: Uzman Tahminine Göre Yeni Zammın Detayları

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025 dönemini kapsayan toplu sözleşmesine göre, 2024'ün ilk altı ayında belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı olarak alacaklar.

Aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, ekonomistlerin ortalamasıyla enflasyon beklentisi yüzde 3,19 olarak öngörülüyor. Yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 olarak hesaplanmış durumda.

Bu gelişmeler, maaş artışlarına dair kamuoyundaki beklentileri yükseltirken, memur ve emekliler arasında maaşların belirleneceği 2024-2025 dönemine dair heyecanı da artırdı.