Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve 66. Hükûmet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın bakanlığı döneminde 2023 planına aldırılan Kadirli İlçesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, il ve ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kadirli Huzurevi (7)

Projeye Genel Bakış

2023 planları arasına alınan ve büyük bir titizlikle yürütülen Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, toplam 32.153,70 m²'lik bir arazi üzerine kurulacak. Bakan Yanık'ın da vurguladığı gibi, bu merkez, 96 kişilik kapasitesiyle tek ve çift kişilik odaları, geniş sosyal alanları ile dikkat çekiyor. Proje, bodrum, zemin ve üç kat olmak üzere planlanmış ve toplam inşaat alanı 9.700 m² olarak belirlenmiştir.

Kadirli Huzurevi (8)

Milletvekili Yanık'tan Açıklamalar

Milletvekili Yanık, törende yaptığı konuşmada projenin önemine değindi: "Bu toplantı benim için hem çok heyecan verici hem de çok anlamlı. Seçimler ve diğer süreçler nedeniyle biraz gecikmeli de olsa, bugün nihayet temel atma aşamasına geldik. Türkiye'de sağlık hizmetlerinin iyileşmesi ve yaşam standartlarının yükselmesiyle insan ömrünün uzaması, huzurevlerine olan ihtiyacı artırdı. Artık bu tesisler, sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir sosyal ihtiyaç."

Projeyi 2022-2023 yatırım programına dahil ettiklerini belirten Yanık, "Büyük şehirlerde yaşayan yaşlılarımız, sosyal çevrelerini akranlarıyla oluşturmak ve aktif bir sosyal hayat sürdürmek için bu tesisleri tercih ediyorlar," dedi.

Kadirli Huzurevi (5)

Tesis Özellikleri ve Hedefler

Yapı, 48 adet 26 m² tek kişilik oda ve 24 adet 33 m² çift kişilik odalar olmak üzere toplamda 96 kişiye hizmet verecek şekilde tasarlandı. Tesisin sosyal donatıları arasında bocce alanı, süs havuzu, oturma alanları, kamelyalar ve hayvan barınakları yer alacak. Çevre düzenlemesiyle modern ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanan merkez, bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

Bakan Yanık, inşaat sürecine de değindi: "Projeyi, planlanan sürenin altında, yani 18 ay yerine 8 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hızlandırılmış süreç, yaşlılarımızın daha erken bir zamanda bu tesislerden yararlanmalarını sağlayacak."

Kadirli Huzurevi (3)

Katılımcıların ve Toplumun Tepkileri

Törene katılan vatandaşlar ve yerel yöneticiler, projenin bölge için büyük bir kazanım olduğunu ve yaşlı nüfusun artan ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olduğunu ifade ettiler. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, projenin, bölgesel hizmet anlamında Osmaniye için bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Kadirli Huzurevi (2)Sonuç ve Beklentiler

Kadirli Huzurevi'nin temel atma töreni, bakanlık, yerel yönetimler ve toplumun ortak çabalarıyla gerçekleşti. Milletvekili Derya Yanık'ın liderliğinde, yaşlı bakımına yönelik bu önemli adım, bölge halkının yaşam standartlarını yükseltmeyi ve sağlıklı bir toplum yapısını desteklemeyi amaçlıyor. Yapının tamamlanmasıyla birlikte, yaşlılarımızın sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayan modern bir yaşam alanına kavuşmaları bekleniyor.
 

Editör: Resul Özdil