Ilıcalı, oyunun sürekli durması ve hakemlerin etkisiz kalmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrı yaparak çözüm önerisinde bulundu.

Ilıcalı, "Her 1.5-2 dakikada bir biri yere yatıyor. Maç oynanmıyor! Bunun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı yok. Ben 10 yaşından beri futbol seyrediyorum, böyle bir şey görmedim. Bir oyuncu kenara gittikten sonra dipdiri, koşa koşa oyuna giriyorsa bunu inandırıcı bulmamız mümkün mü?" diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

Oyunun sürekli durmasına çözüm olarak TFF'ye öneride bulunan Ilıcalı, "Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yoktur. Bunun çözümü çok basit. İngiltere'de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse, sonraki 2 atak boyunca o oyuncu ölse sahaya almıyor hakem. Bunun çözümü var. Federasyona yalvarıyorum, 'iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek' şeklinde bir kural alınmalı. Türkiye'de futbol seyredilebilirlikten çıktı, bir tek Türkiye'de oluyor bu, Yunanistan'da dahi olmuyor. TFF buna izin veremez." şeklinde konuştu.

Ilıcalı'nın bu çağrısı, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sunma çabası olarak değerlendiriliyor. Ancak, TFF'nin bu önerilere nasıl yaklaşacağı ve olası değişiklikler konusundaki tutumu merakla bekleniyor.

Editör: Resul Özdil